Vopak NV

Vopak breidt capaciteit uit in Tallinn, Estland

Rotterdam, 19 april 2004

Vopak maakt bekend dat de joint venture Pakterminal in Tallinn, Estland vandaag een contract heeft gesloten met Estonian Transoil over de overname van een drietal tanks en het recht tot bouw van aanvullende capaciteit aansluitend aan de bestaande terminal van Pakterminal.

De drie tanks met een capaciteit van 32.500 cbm van Estonian Transoil waren reeds in huur bij Pakterminal en door de overname van het recht tot bouw heeft Pakterminal de mogelijkheid de bestaande terminalcapaciteit van 251.000 cbm verder uit te breiden met circa 55.000 cbm om aan de vraag te kunnen voldoen.

De overname is betaald vanuit de beschikbare kasstroom van de joint venture, waarin Vopak voor 50% participeert.

Profiel
Koninklijke Vopak N.V. biedt wereldwijd onafhankelijke tankterminalcapaciteit aan de chemische- en olie-industrie aan voor opslag van vloeibare en gasvormige chemische producten en olieproducten. In samenhang daarmee levert Vopak een scala van logistieke diensten, in eigen beheer of in samenwerking met strategische partners.

Wereldwijd is de onderneming naar vijf marktregio's georganiseerd en exploiteert zij een netwerk van 71 tankterminals met een gezamenlijke opslagcapaciteit van circa 20 miljoen cbm in 29 landen.