Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum  Nijmegen, maandag 19 april 2004[pic]maandag 19 april 2004     
                                                                     
Van    Marie-José Verkade, GSM-nummer 06.53359379 / afdeling         
      Communicatie                                                   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen

Diefstal auto

Gisteravond is vanaf de Bijleveldsingel een blauwe Volkswagen Golf gestolen met kenteken 48-DV-ZD. De eigenaresse deed aangifte.


District Tweestromenland
Geen bijzonderheden.


District De Waarden
Culemborg - Man aangehouden voor tanken zonder betalen

Vanmorgen is een 51-jarige inwoner uit Culemborg aangehouden die ervan wordt verdacht getankt te hebben zonder te betalen. De man heeft in de periode van begin februari tot medio april vermoedelijk negen keer getankt, waarvan 8 keer bij een tankstation in Harmelen en een keer in Nieuwerkerk aan de Ijssel, zonder te betalen. De man is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. Tevens bleek de man nog 90 dagen gevangenisstraf open te hebben staan, die moet de man alsnog uitzitten.

Ochten - Man aangehouden met inbrekerswerktuig

Vannacht is op de Kollumerlandstraat een man aangehouden met een zaklamp en inbrekerswerktuig in zijn bezit. Getuigen zagen de man in hun achtertuin en belden de politie. Zij kwam snel ter plaatse en hield de man aan. Vlakbij trof de politie een gereedstaande auto aan die van diefstal afkomstig bleek. Bij een woninginbraak in Ridderkerk eerder deze maand waren de autosleutels en auto weggenomen.
De politie heeft nader onderzoek ingesteld.

Geldermalsen - Hennepkwekerij opgerold
Vandaag rolde de politie in een loods aan de Bosmankamp een Hennepkwekerij op. Bij de politie kwam informatie binnen over de hennepkwekerij. Hierna is een onderzoek gestart dat leidde tot de inval in de loods. De politie trof 2600 henneplanten aan. Deze zijn in beslag genomen en vernietigd evenals diverse apparatuur. Tevens bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt. Er is een verdachte aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau waar hij wordt gehoord. Een vijftal politieagenten deed mee aan deze actie. Tevens verleenden de brandweeer en de NUON hun medewerking.

Tiel - Speciale telefoonnummers in zaak schietpartij afgesloten
De twee speciale telefoonnummers die de politie had opengesteld voor getuigen van de dodelijke schietpartij op de Kwelkade worden vanaf dinsdagmorgen 11.00 uur afgesloten.
Personen die nog informatie hebben die belangrijk zou kunnen zijn voor dit onderzoek of personen die alsnog behoefte hebben aan slachtofferhulp, kunnen bellen naar het algemene politietelefoonnummer 0900-8844.

Blik op veilig

Beneden-Leeuwen - Alcoholcontrole

Zondag tussen 17.00 uur en 23.30 uur heeft het team Maas en Waal in samenwerking met Verkeershandhaving een alcoholcontrole uitgevoerd op de Van Heemstraweg. In totaal is bij 212 automobilisten een blaastest afgenomen. Twee bestuurders bleken onder invloed achter het stuur te zitten, 270 respectievelijk 850 ugl (rijbewijs ingevorderd).
Een automobilist die reed met een radardetector kreeg een proces-verbaal; de apparatuur werd inbeslaggenomen.
Daarnaast kregen vijf bestuurders een bekeuring voor rijden zonder autogordel, één bestuurder voor het niet volgen van de verplichte rijrichting en één voor het voeren van blauwe verlichting.

Lent - Videosurveillance

Tijdens een surveillance met de videoauto is van een 20-jarige beginnende bestuurder uit Nijmegen het rijbewijs ingevorderd. De man reed met een gemiddelde trajectsnelheid van 127 km/h over de A325 ter hoogte van Lent in de richting van Nijmegen. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 70 km/h. Na staande houding op Kelfkensbos is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs ingevorderd.

Overige verbalen tijdens de videosurveillance, onder meer op de A325 bij Lent en de Maas en Waalweg: 2 voor niet-handsfree bellen, 3 voor rijden door rood licht, één voor achteruit rijden op de snelweg, één voor inhalen bij doorgetrokken streep, één voor inhalen tijdens inhaalverbod en één voor te hard rijden in combinatie met rijden zonder geldige apk.

---- --


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39