Gemeente Den Haag

april 2004
De stad met andere ogen (16 april)

De gemeente Den Haag organiseert van 19 tot en met 23 april 2004 de 'Week van de Openbare Ruimte'. Centraal staat de 'Kadernota Openbare Ruimte - Ruimte voor Kwaliteit'. In de Week van de Openbare Ruimte vinden diverse activiteiten plaats. Op 20 april opent wethouder Stolte om 13.30 uur het symposium voor professionals 'Ruimte voor Kwaliteit'. Dezelfde dag, 20 april, opent wethouder Hilhorst om 17.00 uur de tentoonstelling 'Openbare Ruimte Haagse Stijl' in het Atrium van het Stadhuis. Deze tentoonstelling is tot en met 14 mei te bewonderen. De laatste 'Roadshow' is op 22 april in stadsdeelkantoor Laak. Daarnaast zijn er gedurende de hele week excursies in de stad. Het thema van de excursies is de beleving van de openbare ruimte en het werk achter de schermen van de openbare ruimte. Meer informatie en aanmelden voor de excursies kan via de website www.denhaag.nl/weekopenbareruimte.

Stadsbeheer met andere ogen
Voor de Week van de Openbare Ruimte organiseert dienst Stadsbeheer op vrijdag 23 april drie Werkreizen. Thema van de Werkreizen is het "beheer" van de openbare ruimte. De deelnemer aan deze excursies ziet de stad met andere ogen door een kijkje achter de schermen van het werk van Stadsbeheer. Eén van de drie excursies gaat naar het historisch landgoed Clingendael. Onder deskundige leiding wordt duidelijk hoe dit bijzondere landgoed wordt beheerd. Bij de tweede werkreis draait het om het afval: wat gebeurt er met het afval wanneer het is opgehaald door Vegen, de Haagse Milieu Services (HMS) en de Afvalverwerking Rijnmond (AVR)? De derde excursie is een verrassingspakket van het gemeentelijk Groenbedrijf: wat komt er allemaal kijken bij het onderhoud aan het groen in de stad? Aanmelden voor de excursies kan via de website
www.denhaag.nl/weekopenbareruimte.

Excursies STROOM
Stichting STROOM organiseert tijdens de Week van de Openbare Ruimte excursies. Deze reizen zijn allemaal op maat gemaakt, waarbij alles draait om de menselijke zintuigen: proeven, ruiken, horen, kijken en voelen. In deze aparte reizen met kunstenaars gaat het om het leren proeven, voelen, ruiken, horen en zien van de openbare ruimte. Bijvoorbeeld meegaan met hardloper Christian Kocx en voelen hoe het oppervlak van de stad overal verschilt. Of meegaan met het kunstenaarsensemble Duo Aroma en ontdekken hoe herinneringen aan plaatsen door geur bepaald worden. Maar er is meer, zoals de Nachtreis onder leiding van Paula Udondek: ontdek hoe de openbare ruimte in de nacht wordt gebruikt. Vrijdagochtend wordt deze nachtelijke excursie afgesloten met een ontbijt op het Stadhuis. Informatie en aanmelden kan via de website www.stroom.nl.

Tentoonstelling
Ook de openbare ruimte van het Atrium van het Haagse Stadhuis wordt niet vergeten. Hier staat vanaf
20 april tot en met 14 mei de tentoonstelling 'Openbare Ruimte Haagse Stijl'. Wethouder Hilhorst opent op 20 april om 17.00 uur deze fototentoonstelling, die een goed beeld geeft van het verleden, heden en de toekomst van de Haagse openbare ruimte.