Gemeente Heythuysen

Nieuws

Wegwerkzaamheden omleiding Napoleonsweg te Haelen

Vanaf 19 april a.s. begint de bouwcombinatie 'Route Napoleone' (een samenwerkingsverband tussen de bouwers Ballast Nedam, BAM en Van den Biggelaar) in opdracht van Rijkswaterstaat met de laatste fase van de wegwerkzaamheden in het kader van de Omleiding Napoleonsweg te Haelen.

De werkzaamheden duren tot medio mei. In deze periode is er voor het verkeer slechts één rijstrook beschikbaar. Het verkeer wordt beurtelings doorgelaten met behulp van verkeerslichten. De Roermondseweg en de Burgemeester Aquariusstraat te Haelen zijn ter hoogte van het kruispunt met de Napoleonsweg afgesloten voor alle verkeer.

Vanaf maandagmorgen 17 mei kan het verkeer gebruik maken van de nieuwe omleiding. Na deze datum worden nog enkele kleinere werkzaamheden verricht. Hiervan heeft het verkeer geen hinder. Op 31 juli zijn alle werkzaamheden in het kader van de omleiding gereed.

Om de hinder voor omwonenden en weggebruikers zoveel mogelijk te beperken, worden omleidingsroutes ingesteld. Deze omleidingsroutes zijn met borden aangegeven. Het verkeer wordt ter hoogte van Maasbracht, Roermond en Venlo geadviseerd om de Napoleonsweg te mijden.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in het kader van de aanleg van de Rijksweg 73-Zuid. Met aanleg van deze weg verbetert de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer.