Wageningen Universiteit

Wageningen Universiteit en Researchcentrum, 14 april 2004

Persuitnodiging

Heropening Hotel De Wereld in Wageningen

Op maandag 19 april zal het roemruchte Hotel De Wereld in Wageningen feestelijk worden heropend. Het gebouw dat eigendom is van Wageningen Universiteit en Researchcentrum heeft daarmee na een grondige opknapbeurt weer de functie die het had toen ZKH Prins Bernhard er in mei 1945 namens de Nederlandse strijdkrachten de Duitse capitulatie tekende. Ter gelegenheid van de hernieuwde opening van het hotel verschijnt er een boek over de geschiedenis van "De Waerelt" en is er een fototentoonstelling.

Mediavertegenwoordigers zijn van harte welkom. In verband met de grote belangstelling verzoeken wij u uw komst te melden (zie beneden).

De opening zal worden verricht door mw. J. Nota-Snackers, de dochter van de laatste hoteleigenaar, die per oldtimer zal arriveren. Het ontvangstcomité, bestaande uit de burgemeester drs. A. Pechtold van Wageningen en ir. K. van Ast van de Raad van Bestuur van Wageningen UR, zal de openingshandeling begeleiden. Vervolgens zal er in de Capitulatiezaal, die in oude luister bewaard is gebleven, een uiteenzetting plaatsvinden over de openbare functie van Hotel De Wereld als nationaal erfgoed én de speciale rol die Wageningen UR daarin heeft. Onder de genodigden zijn de Commissaris van de Koningin in Gelderland en de ambassadeurs van enige landen.

Programma

Hotel De Wereld, 5 meiplein nr 1, Wageningen.

16.00 uur Ontvangst

16.15 Openingshandeling buiten, door burgemeester Pechtold en mw. Nota

16.25 De openbare functie van Hotel De Wereld. Door ir. K. van Ast (Raad van Bestuur Wageningen UR) gevolgd door de overhandiging van het boek Hotel De Wereld. De geschiedenis van het 'huis eerste rang ter plaatse' (zie komend persbericht).

16.30 De historische rol en het perspectief van Hotel De Wereld, door burgemeester A. Pechtold

16.35 Receptie, aangeboden door Addie Roelofsen, de huidige exploitant van Hotel De Wereld

18.00 Sluiting