Openbaar Ministerie

17 april 2004

Opsporing Verzocht: gewelddadige dood vrouw Heemstede

Meer Opsporingsberichten

Opsporingsbericht.nl, de opsporingssite van het OM

De gewelddadige dood van Maite Middelkoop, dochter van Tweede-Kamerlid Francine Giskes (D66), is maandag onderwerp van aandacht in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. OM en politie hopen met de hulp van de kijker verder te komen in het onderzoek naar de dood van de 18-jarige die op 15 november 2003 dood werd aangetroffen in haar woning in Heemstede.

Uit onderzoek is inmiddels komen vast te staan dat de vrouw een gewelddadige dood is gestorven in haar woning aan de Heemsteedse dreef. Op haar lichaam zijn uiterlijke sporen van geweld aangetroffen. Ook had zij een grote hoeveelheid drugs (MDA) in haar lichaam. Meer dan 130 personen heeft de politie in de afgelopen maanden gehoord in deze zaak. Hieruit is duidelijk geworden dat Middelkoop in de uren voor haar overlijden in het centrum van Haarlem is uitgeweest. Zij is daarna op de fiets naar huis teruggereden.
Via Opsporing Verzocht hoopt de politie in contact te komen met mensen die op de dag van de moord (de dag van de voetbalwedstrijd Schotland - Nederland en de dag waarop Sinterklaas aankwam) in de omgeving van de woning van Middelkoop zijn geweest. Ook zoekt zij personen die meer over het drugsgebruik van het slachtoffer kunnen vertellen.

Opsporing Verzocht is het gezamenlijke opsporingsprogramma van de politie, Het Openbaar Ministerie en de Avro. In Opsporing Verzocht wordt de televisiekijker ingeschakeld bij het oplossen van (ernstige misdrijven. Aan de kijkers worden gerichte vragen gesteld over een aantal zaken.
In de uitzendingen van maandag 19 april (eerste rond 19.30 uur, tweede rond 22.00 uur) aandacht voor de volgende onderwerpen. Uitzending gemist? Of mocht u meer willen weten? Opsporing Verzocht wordt dinsdagmiddag om 13.15 uur op Nederland 1 herhaald.

De andere onderwerpen die worden behandeld:

Nieuwkoop: brandstichting
Een taxichauffeur belt 112 wanneer hij 12 februari in Nieuwkoop een bedrijfspand in vuur en vlam ziet staan. Wat is de rol van een man op een scooter? Weet hij meer over de brand als belangrijke getuige of stak hij het vuur zelfs aan?

Den Bosch: overval geldlopers
19 maart zijn twee geldlopers in Den Bosch overvallen. Wanneer zij de bank binnengaan, springt één van de drie daders op de mannen af. Dan gaat alles heel snel. Een middenstander zet de achtervolging in. Hij moet het opgeven wanneer de daders er vandoor gaan in een Ford Scorpio

Amsterdam: roofmoord
Een heel tragische zaak in Amsterdam-Noord waar 15 maart de 71-jarige Cornelia Brielsman in haar eigen huis dood wordt gevonden. Extra tragisch zijn de originele beelden van mevrouw Brielsman die, niet wetend wat haar te wachten staat, een paar uur voor haar dood boodschappen doet en een bosje verse tulpen koopt.

Bovenstaande informatie is ontleend aan de gratis nieuwsbrief van Opsporing Verzocht. Deze nieuwsbrief is aan te vragen via de website van het programma: opsporingverzocht.nl.
Voor meer opsporingsberichten van politie en OM: www.opsporingsberichtgeving.nl.

NIEUW!

Opsporing Verzocht: 1 minute
Vanaf komende maandag iedere week, vijf dagen lang, 1 minuut per zaak, Opsporing Verzocht om 10.30 uur op radio 3FM bij Arbeidsvitaminen.