PERSBERICHT
KENDRION N.V.

Kendrion Van Niftrik wordt verkocht aan Polynorm

In aansluiting op eerdere mededelingen maakt Kendrion N.V. bekend dat zij op 16 april 2004 overeenstemming heeft bereikt met Polynorm N.V., een onderneming van de divisie motion van het beursgenoteerde voestalpine A.G., over de verkoop van Kendrion Van Niftrik B.V. ("Van Niftrik") te Putte.

Van Niftrik produceert kunststof componenten met name voor de automotive industrie, heeft een omzet van circa EUR 40 miljoen en 250 medewerkers.

De feitelijke overdracht van de aandelen zal naar verwachting plaatsvinden voor eind april 2004, nadat goedkeuring is verkregen van de betreffende mededingingsautoriteiten.

De verkoop past in het kader van het in 2003 door Kendrion genomen besluit om de activiteit Automotive Plastics (waarvan Van Niftrik deel uitmaakt) af te stoten uit hoofde van de door Kendrion N.V. gevoerde strategie, gericht op leidende posities in geselecteerde business-to-business niche-markten.

Profiel Kendrion N.V.
Kendrion N.V. is een internationaal opererende onderneming met circa 5.200 medewerkers in 17 Europese landen. De activiteiten zijn ondergebracht in drie business areas (Kendrion Industrial, Kendrion Distribution Services en Kendrion Automotive) waarbij de focus ligt op niche-markt leiderschap in business-to-business markten.

Kendrion ontwikkelt en produceert componenten voor industriële afnemers en specifieke componenten voor de automotive industrie. Daarnaast is Kendrion dienstverlener op het vlak van distributie van en handel in kunststofhalffabrikaten. Karakteristiek voor Kendrion zijn gemotiveerd lokaal ondernemerschap, kwaliteitsmanagement in ruime zin en logistieke expertise.

Het aandeel Kendrion is genoteerd aan de effectenbeurs Euronext Amsterdam en opgenomen in de Euronext index NextPrime.

Zeist, 19 april 2004

De Directie van Kendrion N.V.

Voor nadere informatie:

Kendrion N.V.
De heer P. Veenema
Utrechtseweg 46
3704 HD ZEIST

Tel: 030 - 699.72.50
Fax: 030 - 695.11.65
Website www.kendrion.com


---- --