Politie Groningen

Persberichtene maandag 19 april 2004

Provincie Groningen 19-04-2004 -

Groningen: snelheidscontrole
Op de N355 (Friesestraatweg) werd zondagmiddag een
radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 780 passerende voertuigen reden er 7 boven de limiet van 80 km per uur. Hoogste overtreder 110 km per uur.

Groningen: automobilist rijdt door na aanrijding
Een 24-jarige automobilist uit Groningen werd zondagmiddag opgespoord in de Oudeweg nadat hij in de Agricolastraat een auto had aangereden. De man reed door en kon aan de hand van een genoteerd kenteken worden achterhaald. Bij het ondergaan van de alcoholtest blies de man een promillage van 2.1. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: stereo in beslag genomen
In de woning van een 26-jarige man uit de Arubastraat nam de politie zondagochtend een stereo-installatie in beslag. Buurtbewoners hadden geklaagd over harde muziek en omdat de politie al eerder voor dergelijke geluidsoverlastklachten was langs geweest werd de apparatuur meegenomen. De man die verward overkwam werd meegenomen naar het bureau en door een arts bekeken. Hij krijgt een proces-verbaal.

Groningen: verdachte zakkenroller opgepakt
. Een 20-jarige man uit Eelde werd zondagochtend op aanwijzingen van een beveiligingsmedewerker op de grote Markt aangehouden. Een tas van een 28-jarige vrouw was gerold in een horecagelegenheid. De Eeldenaar wordt ervan verdacht de tas in handen te hebben gehad. Hij is voor nader verhoor en onderzoek naar het bureau gebracht.

Groningen: rijden onder invloed
Een 47-jarige automobilist uit Midlaren werd zondagnacht gecontroleerd op de Europaweg op het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 1.05 en kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Dezelfde nacht werd een 33-jarige automobilist uit Tolbert gecontroleerd nadat hij zijn auto scheef parkeerde in de Nieuwstad. Hij ging mee naar het bureau en blies daar een promillage van 1.7. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal uitgeschreven. In het
voetgangersgedeelte van de Vismarkt reed zondagavond een 56-jarige automobilist uit Groningen. Bij haar werd een alcohollucht waargenomen. Ze ging mee naar het bureau waar ze de ademanalyse niet kon voltooien. Van haar is een bloedproef afgenomen.

Groningen: ex-vriend vernielt ruit
De politie hield zondagnacht een 47-jarige man uit Groningen aan nadat hij een voordeurruit van een ex-vriendin aan de Eikenlaan vernield had. De man valt de vrouw al langer lastig. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: fietsendief opgepakt
Een 36-jarige man uit Groningen werd zondagavond aangehouden voor de diefstal van twee fietsen. Een getuige meldde bij de politie dat de man zijn fiets uit de Loppersummergang had weggenomen. Agenten konden de verdachte in de Herestraat aanhouden. Hij bekende twee fietsen te hebben gestolen waarvan hij er alweer een voor een gering bedrag verkocht had op straat.