Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 19 april 2004

* ALCOHOLCONTROLES
ROTTERDAM - In de nacht van zaterdag op zondag hield politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster op de Laan op Zuid, Oranjeboomstraat en de Prins Hendrikkade alcoholcontroles. In totaal moesten 500 automobilisten een blaastest afleggen, waarvan 19 automobilisten met een slok te veel op achter het stuur zaten. Van twee autobestuurders werd het rijbewijs ingevorderd, terwijl één automobilist werd bekeurd voor het rijden met ingevorderd rijbewijs.


* SNACKBAR OVERVALLEN
SCHIEDAM - Zondagavond omstreeks kwart over acht werd een snackbar aan het Hof van Spaland overvallen.
Twee medewerkers werden, tijdens het afsluiten van de winkel, door een nog onbekend persoon benaderd en moesten onder bedreiging van een mes de winkel weer openen. Nadat de dader geld had gepakt, ging deze er in onbekende richting vandoor. De overvaller werd na een door politiemensen ingesteld onderzoek in de omgeving niet meer aangetroffen.


* AUTO TEGEN BOOM
BERGSCHENHOEK - Zondagavond omstreeks half negen raakte een twintigjarige man uit Pijnacker gewond, nadat hij op de Rottebandreef met zijn auto tegen een boom was aangereden. Het slachtoffer was de macht over het stuur verloren, waarna de auto tegen een boom aanreed, vervolgens nog een boom raakte en tenslotte een hek ramde. Brandweerpersoneel stabiliseerde de 20-jarige man en knipte het dak van de auto open. Het slachtoffer werd vervolgens uit zijn benaderd situatie gehaald. De man, die een gebroken been opliep, werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond (AZR-R) vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.


* BRAND IN WONING
ROTTERDAM - Maandagmorgen omstreeks half drie ontstond brand in een woning aan de Zuidhoek. Een 44-jarige bewoner had kaarsjes aangestoken, maar was even later in slaap gevallen. Nadat hij door het vuur wakker was geworden, vluchtte de man via het balkon en waarschuwde vervolgens enkele omwonenden.
Gealarmeerd brandweerpersoneel, dat snel ter plaatse was, bluste de uitslaande brand en gaf kort daarop het sein 'brand meester'. De woning werd onbewoonbaar verklaard, terwijl een onderliggende woning veel rook- en waterschade opliep. De 44-jarige man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.