Politie Noord-Holland-Noord

Namens de politieregio IJsselland wordt het volgende bekendgemaakt.

Zwolle 19-04-2004 - VADER EN 14 MAANDEN OUD ZOONTJE DOOD IN WONING AANGETROFFEN ZWOLLE Vanmiddag rond 14.45 uur zijn door de politie, in een woning aan de van Houtenstraat, de stoffelijke overschotten gevonden van de 41-jarige bewoner en zijn 14 maanden oude zoontje. De politie was door de buren van een ongebruikelijke situatie in deze woning op de hoogte gebracht. De man is als gevolg van zelfdoding om het leven gekomen, de doodsoorzaak van het kind is vermoedelijk verstikking.

Afgelopen nacht, rond 01.35 uur, verzocht de politie van Alkmaar om een kijkje te nemen bij het pand van deze 41-jarige man in de van Houtenstraat. De reden was dat het 14 maanden oude jongentje gisterenavond niet door haar vriend bij zijn moeder in Heerhugowaard was afgezet.

Door de politie van Zwolle werd een donkere woning aangetroffen, bleek de auto van de betreffende bewoner niet aanwezig en gaven de buren aan dat de man niet thuis was. Ook op aanbellen en aankloppen door de politie werd niet gereageerd.

In de loop van de dag deed de moeder van het jongentje aangifte van vermissing/ ontrekken aan het ouderlijk gezag bij de politieregio Noord-Holland Noord.

Naar de toedracht van dit familiedrama stellen het Openbaar Ministerie en de politie een nader onderzoek in.