Ingezonden persbericht

100-jarige gaat uit zijn dak

Jubilerende basisschool viert kunstzinnige feestweek

NIJMEGEN, 20040415 -- Basisschool Petrus Canisius uit Nijmegen bestaat 100 jaar. Het team en de ouders organiseren een feestweek, die in het teken staat van kunstzinnige vorming. Op 21 april nemen ouders de school over.


Maandag 19 april opent de bekende Nijmeegse kunstnaar 'Nijmeegse Annie', samen met een mystery guest de feestelijke week. Ook de kinderen van de basisschool zijn actief met de opening. Zo speelt een band, bestaande uit kinderen van groep 7, een zelfgecomponeerd schoollied.
's Middags volgt de voorstelling 'Het spook van St. Steven'. Deze voorstelling wordt opgevoerd in de St. Stevenskerk door professionele acteurs, de organist en kinderen uit groep 6.

Ook dinsdag staat in het teken van toneel. Dan gaan kinderen aan de slag met een theaterproductie van het Toverbaltheater, een theater voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

Een ander hoogtepunt van de week is de Talentendag op woensdag 21 april. Met deze Talentendag geven ouders hun talenten aan de kinderen door. En dat zijn er nogal wat: schilderen, muziek, schrijven, fotograferen, vormgeven acrobatiek, koken en nog veel meer. De hele ochtend bruist de school van de activiteit.

Op vrijdag wordt de feestweek afgesloten met een receptie en reunie voor oud-leerlingen en oud-medewerkers.




Ingezonden persbericht