Ingezonden persbericht

Mappit schept duidelijkheid in de content management markt

NAARDEN, 20040419 -- Mappit is een nieuwe onafhankelijke internet dienst waarmee men op eenvoudige wijze een content management systeem kan selecteren. De gratis website www.mappit.nl beschikt over een database met alle eigenschappen van de meest gerenommeerde standaard content management systemen. Aan de hand van specifieke eisen en wensen selecteert de unieke search engine de meest geschikte systemen voor een organisatie. Als extra service kan vervolgens geheel gratis een uitgebreide set aan documentatie worden aangevraagd van de geselecteerde oplossingen.


Onder content management wordt verstaan het gestructureerde proces van verkrijgen, plaatsen, muteren en verwijderen van de inhoud (content) van een internetsite of een intranetsite. Dit proces kan worden ondersteund door software: een content management systeem (CMS).

Een CMS vereenvoudigt het proces van content management. Het maakt het mogelijk dat verschillende personen onafhankelijk van elkaar content voor een website kunnen toevoegen, muteren en verwijderen. Verder maakt een CMS het mogelijk dat rechten kunnen worden toegekend en werkafspraken worden ondersteund: wie maakt welke content, wie keurt het goed voor publicatie, wanneer mag het worden gepubliceerd en wanneer verwijderd, wie is voor welke content verantwoordelijk, etcetera. Daarnaast zorgt een CMS er voor dat de lay-out consistent wordt bewaakt. Een leverancier van content (auteur) kan zonder boven pc-kennis uitstijgende kennis gegevens voor een website invoeren. Het CMS draagt zorgt voor de juiste publicatie.

Content management systemen zijn er in vele soorten en maten. Ieder content management systeem speelt in op andere behoeftes, eisen en wensen. Of een bepaald content management systeem geschikt is voor een specifieke situatie binnen een specifieke organisatie, is moeilijk te achterhalen en vraagt over het algemeen om uitgebreide pakketstudies en -selecties. Mappit brengt verandering in de geschetste situatie en schept duidelijkheid in het zeer uitgebreide aanbod aan content management systemen.

De gratis website www.mappit.nl beschikt over een database met eigenschappen van de meest gerenommeerde standaard content management systemen, waaronder die van grote spelers als Documentum, Microsoft, Vignette, Stellent en Mediasurface. Om de gebruiker van Mappit niet te laten verdwalen in een overdadig aanbod van systemen worden alleen leveranciers behandelt die voldoen aan een aantal criteria:

* Deelnemende CMS leveranciers moeten actief zijn op de Nederlandse markt.
* Deelnemende CMS leveranciers moeten een aansprekend klantenportfolio op hebben gebouwd
* De geboden CMS oplossing moet als zelfstandig product of dienst in de markt staan.

De Mappit database beschikt momenteel over eigenschappen van de 25 meest bekende content management systemen en zal de komende weken steeds verder uitbreiden. Nauwe samenwerking met de leveranciers van content management systemen speelt een belangrijke rol bij het verder uitbreiden en verbeteren van de Mappit database.

Aan de hand van de specifieke eisen en wensen van een organisatie selecteert Mappit de meest geschikte systemen uit zijn database. Per klasse wordt via een scorelijst aangegeven welk systeem het beste past op de geschetste bedrijfssituatie. Als extra service kan vervolgens geheel gratis een uitgebreide set aan documentatie worden aangevraagd van de geselecteerde oplossingen. Hiermee beschikt iedere gebruiker van Mappit over een perfect passend overzicht van content management oplossingen voor zijn of haar organisatie.

Indien u meer wilt weten over Mappit, dan kunt u kijken op de website www.mappit.nl.