Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


19 april 2004


Onderwerp: man onwel bij aanhouding.


Een 56-jarige man uit Warnsveld is vanmiddag toen hij zich tegen zijn aanhouding verzette onwel geraakt. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht en ter observatie opgenomen. De politie stelt een onderzoek in naar het incident.


Het incident deed zich rond 13.00 uur op de Verlengde Ooyerhoekseweg voor toen een mede-werkster van de gemeentelijke afdeling milieu de man aansprak over het feit, dat hij zijn auto in een groenstrook had geparkeerd. De man liet zich direct beledigend naar de vrouw uit en toen zij hem wilde aanhouden stapte hij in zijn auto en reed weg.


De vrouw nam contact met de politie op en toen zij met twee agenten stond te praten kwam de betrokken automobilist terug, stapte uit diens auto en sprak de agenten aan. Toen deze op hun beurt aangaven dat hij voor verhoor mee moest naar het politiebureau stapte hij in zijn auto en weigerde iedere medewerking.


Vervolgens is hij met gebruik van geweld door de twee agenten uit de auto gehaald. Vervolgens werd hij geboeid en op dat moment raakte de man onwel. In afwachting van een ambulance werd eerste hulp verleend en is de man van zijn handboeien ontdaan. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis en ter observatie opgenomen.


De politie stelt een nader onderzoek in en conform de richtlijnen toetst zij het gebruikte geweld.


Einde bericht



---- --

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


19 april 2004 aanvullende berichten


Eerbeek - stadswacht licht gewond bij aanrijding


Een 34-jarige Zutphense stadswacht die verkeer stond te regelen bij een afzetting op de kruising Stijvenburchstraat / Lageweg/ Loubergweg in Eerbeek is vanmiddag door een nog onbekende automobilist aangereden.
Hij heeft zich door een arts laten behandelen en liep een gekneusd been op.


Naar aanleiding van de brand bij een papierfabriek in die plaats was betrokken stadswacht vanmiddag rond 15.35 uur samen met een collega ingezet bij deze kruising. De bestuurder van een donkere auto werd door hem aangesproken en wilde kennelijk voorbij de afzetting tegen het verkeer inrijden. Hem werd aangegeven dat dit niet mocht, maar de man trok op en reed verder. Hierbij raakte hij de stadswacht die vervolgens opzij sprong.


De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen, die de stadswachten reeds hadden aangesproken over het incident, zich nogmaals bij de politie te melden.


Zutphen - meisje gewond bij aanrijding


Een 16-jarig Zutphens meisje is vanmiddag gewond geraakt toen zij op de rotonde aan de Kleine Omlegging werd aangereden door een 46-jarige automobiliste uit Warnsveld. Het ongeval gebeurde omstreeks 14.30 uur toen het meisje op een snorfiets vanaf de Leeuweriklaan de rotonde was opgereden. De automobiliste die vanuit het centrum de rotonde naderde heeft het meisje kennelijk over het hoofd gezien. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en liep naast diverse schaafwonden dusdanig letsel op, dat zij een nacht ter observatie werd opgenomen.


Einde berichten


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --