Digitale Gemeente Houten

Houten Belang wijst arbitragecommissie Van Kouwen af.

maandag 19 april 2004 - Bron: Redactie SDGH

Houtens Belang heeft de arbitragecommissie van Van Kouwen afgewezen. Houtens Belang zegt dat er geen onduidelijkheid bestaat en wil verder een eind aan de kwestie maken. Een arbitragecommissie heeft volgens Houtens Belang geen toegevoegde waarde. De hele brief:

De afgelopen maanden zijn door u herhaaldelijk vragen gesteld over de projectovereenkomst tussen de gemeente Houten en ProRail in het kader van de aanleg van de viersporigheid op het traject Utrecht Houten Castellum. De afwikkeling van deze vragen heeft meer dan afdoende plaatsgevonden. De beantwoording door het college van burgemeester en wethouders van Houten is duidelijk, de beantwoording door de betrokken ministers is eenduidig en het standpunt van de gemeenteraad is helder. Evenals de uitkomst van de afsluitende openbare bespreking in de raadscommissie Ruimtelijke Ontwikkeling d.d. 7 april 2004. De door u veronderstelde, vermeende onduidelijkheid wordt door niemand onderschreven en ervaren. Dit onderwerp is derhalve een gepasseerd station.

Dit door u geleden politiek gezichtsverlies was, om voor ons onbegrijpelijke redenen, voor u aanleiding de onverkwikkelijke bewering te doen dat "de Houtense collegefracties deel uitmaken van dat deel van de Nederlandse overheid waarin een cultuur heerst die uitnodigt tot fraude". Het mag u absoluut niet verbazen dat hierop door de fracties van het C.D.A., de V.V.D., de C.U., de S.G.P., D66 en Houtens Belang in een open verklaring volledig afstand van wordt genomen. Genoemde partijen zijn van mening dat de handelwijze van GroenLinks verwerpelijk en volstrekt ongepast is. Houtens Belang hecht aan een correcte en respectvolle samenwerking en wil met deze verklaring volstaan. Tevens hoopt Houtens Belang dat GroenLinks lering trekt uit deze aangelegenheid en zich in de toekomst onthoudt van dit soort ongefundeerde, lasterlijke en beledigende uitlatingen.

De door u gewenste arbitrage over uw uitlatingen over de projectovereenkomst is in het geheel niet aan de orde, biedt op geen enkele wijze een toegevoegde waarde en levert géén bijdrage aan het democratisch functioneren in en van de gemeenteraad van Houten.

Wij wensen u tot slot veel sterkte met uw afweging van uw vraagstelling of u nog langer als raadslid kunt functioneren. De beantwoording is geheel aan u, en naar wij aannemen, met steun van en overleg met uw fractie en partij. Uiteindelijk is het aan de kiezers (in 2006) om hierover de ultieme beslissing te nemen.

Met vriendelijke groet,
Fractie Houtens Belang

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).