Gemeente Hulst


Persbericht - 04.03.2004

Project Vossenstreken

Vossenstreken is een project om kinderen van het basisonderwijs vertrouwd te maken met de Euregio Scheldemond, de 3 betrokken provincies én met het Reynaertverhaal.
Het is een educatief spel waarbij de leerlingen in de voetsporen treden van Reynaert de Vos.
Zo gaan ze op ontdekkingstocht door de Euregio Scheldemond, want daar heeft Reynaert zijn schat verborgen.

Het project Vossenstreken is tot stand gekomen door de samenwerking van de gemeente Hulst, het intergemeentelijke project Het land van Reynaert en de Stichting Ryckvelde.

Presentatie
De presentatie van het project Vossenstreken vindt plaats op vrijdag 2 april 2004 in het stadhuis te Hulst.
De genodigden waaronder vertegenwoordigers van alle basisscholen in de gemeente Hulst - worden om 15.45 uur verwacht.

De heer Frank van Driessche, wethouder van o.a. cultuur en jeugdzaken van de gemeente Hulst, verzorgt deze middag de verwelkoming en een korte inleiding.
Mevrouw Inés Verplacke van de Stichting Ryckevelde geeft vervolgens uitleg over het spel Vossenstreken. Aansluitend verzorgt Musical Exchange een Reynaertvoorstelling.

Onder leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen in de gemeente Hulst is in het kader van het project Vossenstreken een collagewedstrijd uitgeschreven.
De winnaar van deze wedstrijd wordt aan het einde van de bijeenkomst in het stadhuis bekend gemaakt.
De bijeenkomst wordt informeel afgesloten.

In navolging van de presentatie in Hulst vindt op 20 april in Lochristi en op 21 april in Damme-Sijsele de presentatie van Vossenstreken plaats.

Het spel
Vossenstreken is bedoeld voor leerlingen van groep 7 en 8 uit de Provincie Zeeland en van klas 5 en 6 uit de Provincie Oost- en West-Vlaanderen.
Het spel spelende moeten de leerlingen vragen beantwoorden. Hierdoor komen ze steeds dichter bij de schat. Zo leren ze niet alleen over de Euregio en de provincies, maar maken ze ook kennis met het Reynaertverhaal. Dat speelde zich immers grotendeels af in de Euregio. Het spel duur circa 45 minuten.
Na het spel kunnen de verschillende elementen worden uitgediept aan de hand van een bijbehorend didactisch pakket. Dit pakket bevat lessuggesties over het Reynaertthema, maar ook over de 24 onderwerpen die worden aangesneden (bestuur provincies, natuur, strijd tegen water, economische activiteiten, bekende personen, geschiedenis, toerisme, etc).

---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: cde@gemeentehulst.nl