Ingezonden persbericht


-- persbericht --

Diverse vooraanstaande ICT-bedrijven op TINE 2004

OPENINGSCONGRES TINE - THE ICT & NETWORKING EVENT 2004 BIEDT VISIE OP BUSINESS & INNOVATIE

Van 20 tot en met 22 april wordt in Amsterdam RAI TINE - The ICT & Networking Event 2004 gehouden. Tal van vooraanstaande ICT-leveranciers, waaronder Cisco, Computer Associates, Exact, HP, KN, KPN, Microsoft, Nokia, Oracle, Siemens, Sun, Versatel en Vodafone, tonen tijdens dit evenement hun ICT-oplossingen. In totaal zullen 250 exposanten hun opwachting maken tijdens TINE 2004, een stijging van bijna 20 procent ten opzichte van de voorgaande editie. Het evenement wordt geopend met een spraakmakend congres, waarin vertegenwoordigers van ICT-leveranciers, gebruikers en overheid hun visie zullen geven op en de discussie zullen aangaan over 'Business & Innovatie', het centrale thema van TINE 2004.

"De aanwezigheid van de grote en meest innovatieve marktpartijen, de toename van het aantal inschrijvingen en de veelheid aan activiteiten vormen een duidelijke indicatie van het herstel dat zich in de ICT-branche aftekent", aldus Productmanager Wim van Meerveld van Amsterdam RAI. "Juist in de economisch roerige tijden heeft TINE zijn bestaansrecht bewezen als ontmoetingsplaats en vakevenement waar iedereen zich op de hoogte kan stellen van de trends en ontwikkelingen in deze branche, maar ook concrete ICT-oplossingen kan vinden voor zijn zakelijke problemen en wensen. Dit jaar is dan ook alweer de veertiende editie van het evenement. En het wordt een speciaal jaar, want we verwachten de 250.000e bezoeker te kunnen verwelkomen."

Ook van de kant van de deelnemende ICT-partijen is er volgens Wim van Meerveld grote belangstelling en betrokkenheid bij het evenement. "Er zijn significant meer inschrijvingen van exposanten dan vorig jaar, waaronder tal van vooraanstaande ICT-leveranciers. Opvallend is de toename van initiatieven van partijen uit de ICT-branche-organisaties, leveranciers en (vak)media - voor paviljoens en speciale activiteiten. Diverse leveranciers koppelen hun eigen relatie-event aan TINE. Dit onderstreept nogmaals duidelijk de rol van The ICT & Networking Event als nationaal platform voor de ICT-branche."

Openingscongres

TINE - The ICT & Networking Event 2004 gaat van start met een openingscongres op dinsdagochtend 20 april. Topmanagers uit de Nederlandse ICT-industrie zullen tijdens dit congres hun visie geven op Business & Innovatie en aangeven op welke wijze het innoverend vermogen van het Nederlandse bedrijfsleven kan worden vergroot met behulp van ICT. Vertegenwoordigers van de overheid en gebruikers zullen vervolgens de discussie aangaan over de rol die de ICT-industrie en de overheid moet spelen ter vergroting van het innoverende vermogen van het Nederlandse bedrijfsleven.

De volgende sprekers geven tijdens het openingscongres acte de présence:


· Michel van der Bel, Directeur Microsoft


· Henk Broeders, Voorzitter Nederland~ICT en Directeur CGEY


· Oswald Coene, Directeur Getronics


· Mark Frequin, Directeur-Generaal Telecommunicatie en Post Ministerie van EZ


· Marie José Jamin, Directeur Netwerk Gebruikersgroep Nederland


· Erik van der Meijden, Directeur Hewlett Packard


· Maggie Morrison, Directeur Cisco


· Arco van Nieuwland, Directeur Exact


· Theo Schellekens, Bestuurslid VNO/NCW en Voorzitter van de coördinatie-commissie voor het informatiebeleid (samenwerking VNO/NCW, LTO en MKB)


· Eckart Wintzen, Directeur Ex'tent


· Arre Zuurmond, Hoogleraar ICT aan de Universiteit van Leiden

Vosko Trofee ter bevordering van business en innovatie

Tijdens de openingsbijeenkomst wordt tevens de Vosko Trofee uitgereikt. Deze prestigieuze prijs is een stimulans voor personen en organisaties die het afgelopen jaar succesvol zijn geweest op het gebied van internet en bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro en een nieuw kunstwerk, ontworpen en gemaakt door één van de meest prominente zilversmeden: Huub Rogier uit Schoonhoven.

De vier genomineerden zijn: Michel Medina-Driessen, ontwikkelaar van leen-systemen voor Gaming LANparty's, WiFi pionier Vic Hayes en team, René Post, Justine Smithuis en Theo van der Bijl voor het grids-proefproject Geluidsnet, en Karel Raven en team, bedenkers en ontwikkelaars van Kerkwebradio.

Tijdens TINE kunnen de bezoekers zich op de hoogte stellen van alle relevante ontwikkelingen en trends op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Het vakevenement geeft een overzicht van de nieuwste ontwikkelingen en oplossingen op het gebied van: Draadloos en mobiel zakendoen, Storage, Infrastructuur en netwerken, Data Centers, Kantoorautomatisering, Beveiliging, Business software, Consultancy en training, Internet en e-business, E-learning, Content Management, Applicatie-integratie, Open Source en Linux, Outsourcing en ASP en Business Intelligence.

Nieuw: Linux en Open Source Expo

Een apart evenement binnen TINE is dit jaar het nieuw ontwikkelde Linux en Open Source Expo, dat een overzicht geeft van de zakelijke mogelijkheden, ontwikkelingen en toepassingen van het besturingssysteem Linux en van Open Source. Met ruim 20 exposanten is de Linux en Open Source Expo nu al het grootste evenement op het gebied van Linux en Open Source in de Benelux.

Openingstijden en toegangsprijzen

TINE - The ICT & Networking Event 2004 wordt van dinsdag 20 tot en met donderdag 22 april gehouden in Amsterdam RAI. Het evenement is dagelijks geopend van 9.30 tot 17.00 uur. Meer informatie over TINE - The ICT & Networking Event 2004 is te vinden op de website www.tine.nl.

Amsterdam, 16 maart 2004

63145.gif