VNU N.V.

30 03 2004 Advertentie: VOORAANKONDIGING SLOTDIVIDEND 2003

Onder voorbehoud van goedkeuring van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders te houden op 20 april 2004

VNU N.V., gevestigd te Haarlem, maakt bekend dat in de op 20 april 2004 te houden Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal worden voorgesteld het dividend over het boekjaar 2003 vast te stellen op EUR 0,55 per gewoon aandeel van EUR 0,20 nominaal.

Aangezien op 27 augustus 2003 een interim-dividend van EUR 0,12 betaalbaar is gesteld, zal, indien het dividendvoorstel wordt goedgekeurd, het slotdividend EUR 0,43 per gewoon aandeel bedragen.

Onder voorbehoud van goedkeuring door de aandeelhouders van het dividendvoorstel, zal VNU N.V. de aandeelhouders de keuze bieden tussen uitkering van het slotdividend geheel in contanten dan wel in gewone aandelen. De waarde van het slotdividend in aandelen zal ongeveer gelijk zijn aan die van het contante slotdividend. Op 4 mei 2004 zal, na sluiting van de effectenbeurs van Euronext Amsterdam, op basis van het gemiddelde van de slotkoersen op 30 april, 3 en 4 mei 2004, worden vastgesteld hoeveel dividendrechten recht geven op één nieuw gewoon aandeel.

De uitkering in contanten geschiedt onder aftrek van 25% dividendbelasting.

Aan de effectenbeurs van Euronext Amsterdam zal geen handel in dividendrechten plaatsvinden.

Voor het slotdividend 2003 is het volgende tijdschema van toepassing:

22 april 2004 : notering ex-slotdividend

22 april t/m 4 mei 2004, 16.30 uur : keuzeperiode

4 mei 2004 (na beurs) : vaststelling van het dividend in aandelen

6 mei 2004 : aanvang verwisseling en betaalbaarstelling

Aandeelhouders die hun stukken hebben gedeponeerd bij een bank of commissionair wordt verzocht hun keuze binnen genoemde keuzeperiode via hun bank of commissionair kenbaar te maken bij Fortis Bank, Rokin 55 te Amsterdam. Indien u niet zelf een keuze opgeeft aan uw bank of commissionair, zal deze in het algemeen een keuze voor u maken. Uw bank of commissionair wordt vervolgens verzocht de dividendrechten, waarop uw keuze betrekking heeft, uiterlijk op 4 mei 2004 vóór sluiting van Euronext Amsterdam te leveren aan Fortis Bank. Bij het uitblijven van de keuze wordt het dividend in contanten uitgekeerd.

De definitieve vaststelling van het dividend in aandelen kan afwijken van de aangegeven indicatie indien zich extreme koersontwikkelingen tijdens de keuzeperiode voordoen.

Betaling van het dividend in contanten en levering van aandelen uit hoofde van verwisseling van dividendrechten zal met ingang van 6 mei 2004 geschieden. Levering van nieuwe aandelen aan uw bank of commissionair zal uitsluitend geschieden op basis van het totale aantal op 4 mei 2004 door haar geleverde dividendrechten. De eventuele resterende fractie wordt verrekend in contanten.

Aan de tot de effectenbeurs van Euronext Amsterdam toegelaten instellingen zal bij verwisseling van dividendrechten een provisie worden vergoed conform het Tarievenoverzicht van Fortis Bank, opdat bedoelde verwisseling voor de houder in principe vrij van provisie kan geschieden.

Haarlem, 29 maart 2004