Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

THE FRENCH WAY
Seminar over Franse vormgeving

In Frankrijk zijn momenteel spannende ontwikkelingen gaande op het gebied van vormgeving, mode en architectuur. Op 20 april 2004 organiseert de Mastersopleiding van Design Academy Eindhoven in samenwerking met Premsela, stichting voor Nederlandse vormgeving, hierover het seminar The French Way (met de Franse slag). Dit gebeurt met steun van de Association Française d'Action Artistique, Ministère des Affaires étrangères. Als hoofd van de IM Mastersopleiding heeft Droog Design dit jaar invulling gegeven aan het seminar. Het seminar wordt een jaarlijks terugkerend evenement, georganiseerd door een van de drie masteropleidingen van Design Academy Eindhoven.

Het programma omvat 's morgens presentaties van Matali Crasset (ontwerper), Edouard François (architect), Murielle Lefèvre (creative director van het multimediabedrijf DADA), Anne Lacaton (architect), Matthieu Laurette (kunstenaar) en Chantal Hamaide (hoofdredacteur tijdschrift Intramuros). 's Middags leiden deze sprekers ieder een workshop voor de deelnemers, samen met een Nederlandse opponent.

De volgende Nederlanders treden op als opponent:

- Arthur Nieuwenhuijs (ontwerper Bajazzo Media) tegenover Murielle Lefèvre
- Marieke van den Heuvel (ontwerper Inside Outside) tegenover Edouard François
- Robert Thiemann (hoofdredacteur Frame) tegenover Chantal Hamaide
- Louise Schouwenberg (auteur) tegenover Matali Crasset
- Mark Linnemann (architect NL Architects) tegenover Anne Lacaton
- Renee Turner, Riek Sijbring (ontwerpers de Geuzen) tegenover Matthieu Laurette.

Moderator is Premsela's Lucas Verweij. Dagvoorzitter is Gijs Bakker (Droog Design, Design Academy Eindhoven). Er is plaats voor maximaal 60 externe deelnemers. De kosten bedragen ¤ 120,00 p.p. De dag is inclusief lunch, borrel en buffet na afloop. Aanmelden voor deelname kan door het sturen van een e-mail aan: jacqueline.janssen@designacademy.nl

De culturele afdeling van de Ambassade van Frankrijk heeft zijn steun gegeven aan het ontstaan en de totstandkoming van dit seminar.



Ingezonden persbericht