Ingezonden persbericht


Aan: de redactie

Amsterdam, 5 april 2004

Betreft: Uitnodiging TINE - The ICT & Networking Event 2004

Geachte heer, mevrouw,

Op 20, 21 en 22 april a.s. organiseert Amsterdam RAI TINE - The ICT & Networking Event. Bijna 300 exposanten, waaronder vooraanstaande ICT-leveranciers als Cisco, Computer Associates, Exact, HP, KN, KPN, Microsoft, Nokia, Oracle, Siemens, Sun, Versatel en Vodafone tonen tijdens dit vakevenement hun ICT-oplossingen. TINE 2004 wordt geopend met een spraakmakend congres, waarin vertegenwoordigers van ICT-leveranciers, gebruikers, onderwijs en overheid hun visie zullen geven op 'Business & Innovatie' en de discussie zullen aangaan over de rol die de ICT-industrie, het onderwijs en de overheid moeten spelen ter vergroting van het innoverende vermogen van het Nederlandse bedrijfsleven.

TINE - The ICT & Networking Event, dat voor de veertiende maal wordt gehouden, kent ook dit jaar weer een uitgebreid en gevarieerd programma van congressen, seminars, paneldiscussies, presentaties en andere speciale activiteiten. Ook hier vormt het centrale thema 'Business en Innovatie' de rode draad. Daarnaast is de inhoud afgestemd op specifieke doelgroepen, te weten het grootbedrijf en multinationals, het midden- en kleinbedrijf en de overheid.

Openingscongres
TINE - The ICT & Networking Event 2004 gaat van start met een openingscongres op dinsdag-ochtend 20 april in de Forumzaal van Amsterdam RAI. De openingskeynote wordt verzorgd door Mark Frequin, Directeur-Generaal Telecommunicatie en Post Ministerie van Economische Zaken. Verder geven de volgende sprekers acte de présence: Michel van der Bel, Directeur Microsoft
Henk Broeders, Voorzitter Nederland~ICT en Directeur CGEY Oswald Coene, Directeur Getronics
Marie-José Jamin, Directeur Netwerk Gebruikersgroep Nederland Erik van der Meijden, Directeur HP
Maggie Morrison, Directeur Cisco
Arco van Nieuwland, Directeur Exact
Marc van der Heyden, oprichter Versatel
Eckart Wintzen, Directeur Ex'tent
Arre Zuurmond, Hoogleraar ICT aan de Universiteit van Leiden Theo Schellekens, Bestuurslid VNO/NCW en Voorzitter van de coördinatiecommissie voor het informatiebeleid (samenwerking VNO/NCW, LTO en MKB). Uitreiking Vosko Trofee

Tijdens de openingsbijeenkomst wordt tevens de Vosko Trofee uitgereikt. Deze prestigieuze prijs is een stimulans voor personen en organisaties die het afgelopen jaar succesvol zijn geweest op het gebied van internet.

Linux en Open Source Expo en ICT Fast Lanes
Een apart evenement binnen TINE is dit jaar het nieuw ontwikkelde Linux en Open Source Expo, dat een overzicht geeft van de zakelijke mogelijkheden, ontwikkelingen en toepassingen van het besturingssysteem Linux en van Open Source. Met ruim 20 exposanten is de Linux en Open Source Expo nu al het grootste evenement op het gebied van Linux en Open Source in de Benelux. Nieuw op het programma zijn dit jaar de ICT Fast Lanes: compacte en intensieve seminars waar de bezoeker in korte tijd wordt geïnformeerd over belangrijke ICT-ontwikkelingen.

Paviljoens

TINE - The ICT & Networking Event kent dit jaar een recordaantal van 8 paviljoens, die zijn gericht op een specifieke branche en bezoekersgroep. Er zijn paviljoens op het gebied van bijvoorbeeld communicatie-infrastructuur, training & opleiding, taal- en spraaktechnologie, content management, ASP en media & entertainment. Vijftien ICT-bedrijven uit Friesland, samenwerkend in de ICT Vereniging Friesland, zullen zich net als vorig jaar met een eigen themapaviljoen presenteren. De gezamenlijke presentatie vindt plaats onder leiding van ontwikkelaar Snakeware uit Sneek.

Tijdens de openingsbijeenkomst van dit Friesland ICT Paviljoen op dinsdag 20 april om 16.30 uur vindt tevens de aankondiging plaats van het 'Fryslân House' dat vijf Friese IT-bedrijven en het ICT Center Friesland gaan openen aan de A10 in Amsterdam. Met dit gezamenlijke werk- en vergaderpand willen de Friese ondernemers aantrekkelijker worden voor hun klanten in de Randstad.

Speciale activiteiten
De Netwerk Gebruikersgroep Nederland (NGN) organiseert als onafhankelijke autoriteit op netwerkgebied tijdens The ICT & Networking Event ook dit jaar dagelijks rondleidingen over de beurs. Deze rondleidingen laten de bezoeker diverse hoogtepunten van de beurs zien. De makers van de vakbladen Computable, CRN en Emerce hebben een speciale ontmoetingsplaats gecreëerd, waar bezoekers actuele discussies kunnen volgen rond nieuwe trends en ontwikkelingen en succesvolle ICT-implementaties.

Persagenda
De bijgevoegde persagenda geeft in detail een overzicht van de evenementen en persactiviteiten die tot nu bekend zijn, inclusief data, tijden en contactpersonen voor informatie of aanmelding.

Graag nodigt Amsterdam RAI u uit om aanwezig te zijn op TINE - The ICT & Networking Event 2004, en met name bij de opening op dinsdag 20 april.

De opening vindt plaats in de Forumzaal van Amsterdam RAI. Het openingscongres met paneldiscussie start om 10.00 uur en zal tot circa 11.30 uur duren. Wij verzoeken u zich bij binnenkomst te melden in de perskamer van de Hollandhal. U kunt hier al vanaf 08.30 uur terecht. In de perskamer ontvangt u een toegangsbadge, waarmee u na de opening de beurs kunt bezoeken. Wilt u s.v.p. door middel van bijgaand antwoordformulier per e-mail (p.v.houten@rai.nl) of per fax (020-6445059) vóór donderdag 15 april laten weten of u bij de opening aanwezig zult zijn?

Wanneer u aanwezig wilt zijn bij de officiële opening van het Friesland ICT Paviljoen, waar ook het nieuwe Fryslân House dat binnenkort in Amsterdam wordt geopend, zal worden gepresenteerd, kunt u zich aanmelden bij Snakeware, Ate van der Meer, tel. 0515-431895.

Mocht u niet bij bovengenoemde activiteiten aanwezig zijn, maar TINE - The ICT & Networking Event en/of de overige evenementen op een ander tijdstip willen bezoeken, dan kunt u dat ook op het antwoordformulier aangeven. Ook dan kunt u zich melden in de perskamer. Wanneer u gebruik maakt van de parkeerfaciliteiten van Amsterdam RAI ontvangt u in de perskamer een uitrijkaart. Heeft u vragen over het van tevoren reserveren van een parkeerplaats, neemt u dan vooraf contact op met Pim van Houten van de afdeling Press & PR, telefoon 020-5491212.

Uitgebreide persinformatie over TINE - The ICT & Networking Event vindt u in het speciale persgedeelte op de website www.tine.nl. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met ondergetekenden, Carroll Florentinus via telefoon 020-5491212 of 06-53225853, e-mail carrollf@irenemgnt.nl, of Pim van Houten, via telefoon 020-5491212, e-mail p.v.houten@rai.nl.

Voor informatie over activiteiten van deelnemers kunt u zich rechtstreeks wenden tot de betreffende organisaties (zie o.a. de bijgevoegde voorlopige persagenda). In de perskamer ontvangt u een persagenda met de informatie die de komende tijd nog beschikbaar komt.

Wij begroeten u graag tijdens de opening van TINE - The ICT & Networking Event 2004 of tijdens een van de andere dagen van dit evenement.

Met vriendelijke groet,

Carroll Florentinus en Pim van Houten
Press & PR Managers
TINE - The ICT & Networking Event

Bijlagen: - Antwoordformulier


- Persagenda

---- --
ANTWOORDFORMULIER

TINE - The ICT & Networking Event 2004

Naam:
Redactie:
Adres:
Postcode/plaats:
Telefoonnummer:
Faxnummer:
E-mail:

S.v.p. aankruisen wat van toepassing is:

Ik kom naar de opening van TINE - The ICT & Networking Event op 20 april 2004 Ik kom op een ander tijdstip naar TINE - The ICT & Networking Event Ik kom niet naar TINE - The ICT & Networking Event

Dit formulier s.v.p. vóór donderdag 15 april a.s. retourneren

aan Pim van Houten:

E-mail: p.v.houten@rai.nl

Faxnummer: 020 - 6445059

---- --
TINE - The ICT & Networking Event 2004
Persinformatie

Persagenda
(Voorlopige lijst, wijzigingen voorbehouden - 06-04-2004)

Rondleidingen
Netwerk Gebruikersgroep Nederland (NGN) organiseert tijdens TINE - The ICT & Networking Event dagelijks rondleidingen over de beurs. Deze rondleidingen laten de bezoeker diverse hoogtepunten van de beurs zien. Tijd: dagelijks elk uur, start: 11.00 uur
Locatie: vertrek vanaf Entreehal (11.000)
Informatie: Gert Jan Tap, Netwerk Gebruikersgroep Nederland, tel. 0344 - 661323

Computable, CRN en Emerce Live!-sessies
De makers van de vakbladen Computable, CRN en Emerce hebben een speciale ontmoetingsplaats gecreëerd, waar bezoekers actuele discussies kunnen volgen rond nieuwe trends en ontwikkelingen en succesvolle ICT-implementaties.

Dinsdag 20 april
13.00 - 13.45 uur Computable Live! Draadloze communicatie: nieuwe revolutie 14.30 - 15.15 uur Emerce Live! Ondernemerschap

Woensdag 21 april
13.00 - 13.45 uur Computable Live! Draadloze communicatie: nieuwe revolutie 14.30 - 15.15 uur Networkworld Live! Terug naar de basis: De netwerkinfrastructuur van morgen! Donderdag 22 april
13.00 - 13.45 uur Computable Live! CEO-debat
14.30 - 15.45 uur CRN Live! Service Level Agreements

Locatie: stand 11.104 (Hollandhal)
Informatie: Harm van Kessel, VNU Business Publications, tel. 023 - 546 3471

Paviljoens TINE 2004

Hal 10 (Deltahal)

Communicatie-infrastructuur Paviljoen
Tijdens The ICT & Networking Event zullen op het Communicatie-infrastructuur Paviljoen van ICT Keur de mogelijkheden van de verschillende infrastructuren in innoverende toepassingen en diensten aanschouwelijk worden gemaakt. Ook zal aandacht worden gegeven aan de gereedschappen en voorschriften die de kwaliteit van de infrastructuur kunnen garanderen. Locatie: stand 10.109
Informatie: Peter Helmink, Uneto VNI, tel. 06 53343532 CompTIA Trainingen Paviljoen
De realisatie van dit paviljoen is mogelijk geworden door een intensieve samenwerking tussen CompTIA en de organisatie van TINE 2004. Op het CompTIA Trainingen Paviljoen treft u een overzicht van de nieuwste cursussen en trainingen overzichtelijk bij elkaar. Locatie: stand 10.308
Informatie: Rudolf Tegelaar, CompTIA Netherlands, tel. 075 - 6149888

Taal- en spraaktechnologie Paviljoen
Taal- en spraaktechnologie vormen een relatief nieuwe sector. Bij veel mensen roept deze sector nog vragen op als: Wat is de laatste stand van zaken in de taal- en spraaktechnologie? Hoe kunt u uw processen efficiënter laten verlopen door gebruik te maken van deze nieuwe technologie? Op welke wijze kan de taal- en spraaktechnologiesector zorgen voor een productievere kantooromgeving?

Locatie: stand 10.408
Informatie: Wim van Meerveld, Amsterdam RAI, tel. 020 - 5491212

Content Management Paviljoen
Op het paviljoen geven we in samenwerking met Marketshare op verschillende manieren informatie over CMS. Zo zullen meer dan 10 verschillende leveranciers hun oplossingen demonstreren. In het speciale theater zullen diverse sprekers de gehele dag korte presentaties geven over trends en ontwikkelingen.

Locatie: stand 10.505

Informatie: de heer H. van der Rakt, Market Share, tel. 073 - 6572901

Hal 11 (Hollandhal)

ASP en Outsourcing Paviljoen
In samenwerking met het ASP-forum is een ASP en Outsourcing Paviljoen opgezet waar bezoekers kennis kunnen maken met zowel het begrip Application Service Providing als met de verschillende aanbieders van dergelijke diensten. Locatie: stand 11.308
Informatie: Oscar L. Bal, ASP Forum Nederland, tel. 06 12531282

Media & Entertainment Paviljoen
Locatie: stand 11.530
Informatie: Amsterdam RAI, Wim van Meerveld, tel. 020 - 5491212

Friesland ICT Paviljoen
Vijftien ICT-bedrijven uit Friesland, samenwerkend in de ICT vereniging Friesland, zullen zich op een eigen paviljoen presenteren. De doelstelling van de ICT vereniging op TINE is de Friese ICT bedrijven de kans te geven zich te profileren aan een groot aantal bedrijven en overheidsinstellingen buiten de provincie. Locatie: stand 11.105
Informatie: Business Development Friesland, Lennard Drogendijk, tel. 058 - 234 35 36 THEATERS

Exact Theater
In het Exact theater geven 14 partners van Exact hun oplossingen waardoor bedrijven en instellingen fors geld kunnen besparen op de administratieve lasten.

20 april 2004
10.00 - 11.00 uur Persbijeenkomst
11.00 - 12.00 uur Computerplan
12.00 - 13.00 uur Fiscameron
13.00 - 14.00 uur Advisie
14.00 - 15.00 uur Modulair
15.00 - 16.00 uur Solid Solutions

21 april 2004
10.00 - 11.00 uur KPN Mobile
11.00 - 12.00 uur CSS
12.00 - 13.00 uur Perfection
13.00 - 14.00 uur AB Software
14.00 - 15.00 uur Cane
15.00 - 16.00 uur t's US

22 april 2004
10.00 - 11.00 uur Exact BU HR & Payroll
11.00 - 12.00 uur AAC Cosmos
12.00 - 13.00 uur Nobel van Dijk & Partners
13.00 - 14.00 uur Back UP
14.00 - 15.00 uur Actall Software
15.00 - 16.00 uur Exact BU Trainingen

Locatie: stand 11.028 (Hollandhal)
Informatie: Wim van Meerveld, Amsterdam RAI, tel. 020 - 5491212

Bedrijfstheater
In de Hollandhal is een bedrijfstheater waar verschillende bedrijven en branche-organisaties korte inloopseminars organiseren. Het programma bestaat uit: 10.00 - 11.00 uur Cap Gemini EY
11.00 - 12.00 uur APC
12.00 - 13.00 uur KPN
13.00 - 14.00 uur Spirent
14.00 - 15.00 uur Cisco
15.00 - 16.00 uur Competa IT
16.00 - 17.00 uur Cap Gemini EY

Locatie: stand 11.028 (Hollandhal)
Informatie: Wim van Meerveld, Amsterdam RAI, tel. 020 - 5491212 Nokia Theater
Locatie: stand 11.602 (Hollandhal)
Informatie: Nokia, Arnaud Le Hung, Amsterdam RAI, tel. +33 - 1 49 15 59 44

VPN Plaza
Met de komst van breedband internet is de vraag naar VPN (Virtual Private Network) toegenomen. In samenwerking met Baxter PR is het VPN Plaza opgezet, waar u kunt zien en horen wat de voordelen van VPN voor u kunnen zijn. Locatie: stand 11.103 (Hollandhal)
Informatie: Roel Mostert, Baxter PR, tel. 020 - 3118600 SEMINARS

Dinsdag 20 april

Openingscongres
Tijdens het openingscongres wordt aandacht besteed aan het hoger management en ICT-management van deze organisaties, die door hun schaalgrootte te maken hebben met hele specifieke vraagstukken met betrekking tot informatie- en communicatie-technologie. Programma:
10.00 uur Officiële opening door H. Bakker, Algemeen Directeur Amsterdam RAI 10.05 uur Opening door Keynote spreker Marc Frequin, Directeur-Generaal Telecommunicatie en Post Ministerie van EZ 10.20 uur Paneldiscussie o.l.v. moderator Jeroen Smit, gasten: Michel van der Bel, Directeur Microsoft Henk Broeders, Voorzitter Nederland~ICT en Directeur CGEY Oswald Coene, Directeur Getronics
Marie-José Jamin, Directeur Netwerk Gebruikersgroep Nederland Marc Frequin, Directeur-Generaal Telecommunicatie en Post Ministerie van EZ Erik van der Meijden, Directeur Hewlett Packard Maggie Morrison, Directeur Cisco
Arco van Nieuwland, Directeur Exact
Theo Schellekens, Bestuurslid VNO/NCW en Voorzitter van de coördinatie-commissie voor het informatiebeleid (samenwerking VNO/NCW, LTO en MKB) Eckart Wintzen, Directeur Ex'tent
Arre Zuurmond, Hoogleraar ICT aan de Universiteit van Leiden Marc van der Heijden, Oprichter Versatel. 11.30 uur Uitreiking Vosko Trofee
12.00 uur Afsluiting paneldiscussie
12.00 uur Statafeldiscussie buiten zaal

Locatie: Forumzaal
Informatie: Pim van Houten, tel. 020 - 5491212, e-mail p.v.houten@rai.nl, of

Carroll Florentinus, 06 53225853, e-mail carrollf@irenemgnt.nl

Uitreiking Vosko Trofee voor Business en Innovatie Tijd: 10.00 uur, tijdens opening
Locatie: Forumzaal
Informatie: Pim van Houten, tel. 020 - 5491212, e-mail p.v.houten@rai.nl, of

Carroll Florentinus, 06 53225853, e-mail carrollf@irenemgnt.nl

ICT Fast Lanes - "Security"
ICT Fast LAnes zijn inhoudelijke, compacte seminars waar u in een tijdsbestek van twee uur vraaggestuurd wordt geïnformeerd over belangrijke en tevens uiterst actuele ontwikkelingen in de ICT-sector. De bijeenkomst op 20 april zal volledig gewijd zijn aan het beleid en de dagelijks praktijk rond veiligheid en (informatie)beveiliging

Programma:

11.00 uur Opening, door voorzitter Martin Kersten, voorzitter Genootschap van Informatie Beveiligers en directeur van Crypsys Data Security B.V. 11.05 uur State- of-the-art technology overview: Wat is er nu mogelijk en minimaal gewenst, Bart Jacobs, hoogleraar beveiliging en correctheid van programmatuur aan de KU Nijmegen 11.35 uur Urgente vragen, voorzitter
11.40 uur Toepassing: Wat kan Identity Management voor mijn organisatie betekenen? Riaan Versfeld, Business Development Manager Strategic Security Services, Dimension Data Netherlands B.V. 12.10 uur Urgente vragen, voorzitter
12.15 uur Toepassing: Kan Network Security eenvoudiger? Aandacht voor de checklist, Ernst Oud, IT Security Officer, Urenco Nederland B.V. 12.45 uur Vragen en afsluitende discussie, voorzitter

Locatie: Zaal L

Informatie: Pim van Houten, tel. 020 - 5491212, e-mail p.v.houten@rai.nl, of

Carroll Florentinus, 06 53225853, e-mail carrollf@irenemgnt.nl

Vereniging Friesland ICT

Dit seminar laat zien wat de Friese bedrijven voor organisaties buiten Friesland kunnen betekenen.

Tijd: 15.30 - 16.30 uur

Locatie: Fryslân House in de Hollandhal

Tevens organiseert Vereniging ICT Friesland hierna de officiële opening van haar paviljoen waarbij de details m.b.t. locatie en start van het Fryslân House bekend worden gemaakt. Vanaf 17.00 is er een borrel.

Tijd: 16.30 - 17.00 uur

Informatie: Lennard Drogendijk, ICT Friesland, tel. 058 - 2343536

Woensdag 21 april

ICT Fast Lanes - "Linux en Open Source"
Onder voorzitterschap van Steven Luitjens, worden tijdens deze sessie actuele vraagstukken met betrekking tot Linux en Open Source software en praktijkervaringen belicht.

Programma:

11.00 uur Opening door voorzitter Steven Luitjens, oud-programmamanager OSOSS en directeur Contrapunt B.V. 11.05 uur Debat: Is de vrije beschikbaarheid van de broncode echt gewenst, Bernd Taselaar, directeur Vereniging ICT-Nederland, directeur ICT-Telecom Jo Lahaye, directeur Stichting MMBase 11.35 uur Urgente vragen, voorzitter
11.40 uur Toepassing: Wat wil de publieke sector met open source software in de praktijk bereiken? En: hoever zijn wij nu? Jan Moelker, directie Informatiebeleid Openbare Sector van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties 12.10 uur Urgente vragen, voorzitter
12.15 uur Toepassing: Wat zijn de praktijkervaringen van één van de grootste Linux-gebruikers ter wereld, Marcel den Hartog, directeur Linux EMEA, Computer Associaties B.V. 12.45 uur Vragen en afsluitende discussie, voorzitter

Locatie: Zaal L

Informatie: Pim van Houten, telefoon 020 - 5491212, e-mail p.v.houten@rai.nl, of

Carroll Florentinus, 06 53225853, e-mail carrollf@irenemgnt.nl

MCI
MCI organiseert tijdens TINE 2004 op 21 april een gratis seminar over IP VPN onder de naam "Taking your business a step further". Bezoekers kunnen dit seminar gratis bijwonen op vertoon van hun toegangsbadge. Programma:

14.00 uur MCI heet u welkom
14.10 uur Yankee - 'What's coming out way' - een analist aan het woord 14.40 uur MCI - Effectieve IP VPN services met optimale mogelijkheden 15.10 uur Cisco - Applicatie mapping? MPLS? Demystificatie van de IP VPN technologie 15.40 uur Conclusie en discussie

Locatie: Zaal L
Informatie: Caroline Tjan, tel. 020 -7116554

Vereniging Friesland ICT

Presentatie van Friese scholen.

Tijd: 15.30 - 16.30 uur

Locatie: Fryslân House in de Hollandhal

Informatie: Lennard Drogendijk, ICT Friesland, tel. 058 - 2343536

Donderdag 22 april

ICT Fast Lanes - "Innoveren met ICT"
Deze bijeenkomst heeft als thema Innoveren met ICT. Naast een aantal praktijkcases wordt ook ingegaan op de noodzaak tot innovatie.

Programma:

11.00 uur Opening en bekendmaking actuele cijfers innovatie ICT, door voorzitter Marcel Warmerdam, Research Director, IDC Benelux B.V. 11.15 uur Overview: De noodzaak tot innovatie, Peter Koudstaal, projectmanager Nederland gaat digitaal, Syntens innovatienetwerk voor ondernemers 11.45 uur Urgente vragen, voorzitter
11.50 uur Praktijkcase: Welke nieuwe business modellen met open source software zijn mogelijk? Jan-Luc van Hulst, directeur Finalist IT Group 12.15 uur Urgente vragen, voorzitter
12.20 uur Praktijkcase: Effiencyvergroting en productiviteitsvergroting met Microsoft Office System 2003? Wim de Koning, directeur en oprichter Fenestrae B.V.

Locatie: Zaal L

Informatie: Pim van Houten, tel. 020-5491212, e-mail p.v.houten@rai.nl, of

Carroll Florentinus, 06-53225853, e-mail carrollf@irenemgnt.nl

Postbus 77777
1070 MS Amsterdam
Europaplein 2-22
1078 GZ Amsterdam
T 020 549 12 12
F 020 6445059
www.rai.nl

---- --