Ingezonden persbericht


PERSBERICHT WEEK 17

PANORAMA 2005

Debat - Beeldende kunst in Utrecht

Onlangs is Sjarel Ex vertrokken als directeur van het Centraal Museum. Een goed moment om stil te staan bij de beeldende kunst in Utrecht. Moet de opvolger van Ex een nieuwe koers varen? Wat is het panorama op 2005? Utrechts Debatcentrum TUMULT organiseert op dinsdag 20 april een debat in de Lutherse Kerk. Hamburgerstraat 9, Utrecht. Aanvang 20.00 uur. Entree: ¤ 3,50/CJP&U-pas ¤ 2.

Debat onder leiding van Gerdie Snellers, journaliste VARA, met Cor Wijn, adviseur cultuurbeleid, Meta Knol, conservator hedendaagse en moderne kunst Centraal Museum, Jelle Bouwhuis, persvoorlichter Stedelijk Museum Amsterdam en Mirjam Westen, conservator Museum voor Moderne Kunst in Arnhem.

Deze maand rapporteert een ad hoc-commissie o.l.v. Paul Schnabel de Gemeente en Provincie haar bevindingen over de meerjarensubsidies van de Utrechtse culturele instellingen. Op 19 april brengt bovendien de Raad van Cultuur haar advies uit m.b.t. cultuurnota 2005-2008. Deze adviezen zullen hun invloed hebben op de toekomst van de beeldende kunst in Utrecht. Een goed moment dus om te debatteren over vragen als: zet Utrecht genoeg middelen (geld, locaties) in voor de beeldende kunst, is de stad aantrekkelijk voor lokale, nationale en internationale kunstenaars, zijn de Utrechtse kunstinstellingen voldoende zichtbaar en hoe worden de geldstromen verdeeld? Vragen die ook van invloed zijn op de benoeming van een nieuwe directeur van het Centraal Museum.

TUMULT & K4 : BAK , Casco, GAU, Impakt

Voor reserveringen of meer informatie: 030 2332430 of www.TUMULTdebat.nl.