Vereniging Milieudefensie

Uitnodiging voor de pers

Milieudefensie presenteert rapport 'Dirty Diesel Duurder'

Amsterdam, 13 april 2004 --- Op dinsdag 20 april presenteert Milieudefensie het onderzoeksrapport 'Dirty Diesel Duurder'. Hierin pleit de milieuorganisatie voor een accijnsverhoging op diesel.

Adviesbureau CE onderzocht in opdracht van Milieudefensie de resultaten van een accijnsverhoging op diesel. In het rapport betoogt Milieudefensie dat het voor gezondheid, milieu en doorstroming van het verkeer zinvol zou zijn om de dieselaccijns in Nederland stapsgewijs te verhogen met één dubbeltje: een dieselduppie.

De leden van de vaste Kamercommissie van VROM en V&W zijn uitgenodigd om een reactie op de voorstellen van Milieudefensie te geven.

Wat presentatie rapport Dirty Diesel Duurder Wie Milieudefensie
Waar Café 'Plein 19', adres: Plein 19 (tegenover de Tweede Kamer), Den Haag Wanneer dinsdag 20 april van 13.30 tot 14.15 uur

Dieselduppie van Zalm Milieudefensie wil dat Minister Zalm van financiën ook een accijnsverhoging aan zijn naam verbindt; het dieselduppie van Zalm. Milieudefensie komt dit voorjaar in actie om haar argumenten voor duurdere diesel kracht bij te zetten.


---