ICC



Lezing Johan Norberg over 'Corporations en globalisering'

DEN HAAG, 14 APRIL 2004 - De Zweedse filosoof en politicoloog Johan Norberg zal op dinsdag 20 april 2004, van 12.00-13.00 uur in Living Tomorrow in Amsterdam een lezing geven met als thema 'Why companies should not behave responsible' Hij is dan de speciale gast van ICC Nederland, ter gelegenheid van de overdracht van het voorzitterschap.

De aanwezigen krijgen dan een voorproefje van zijn nieuwe boek over 'Corporations' dat na de zomer zal verschijnen. Hij zal ingaan op wat ondernemingen kunnen doen in het kader van de globalisering (met onder meer het thema outsourcing) en wat zij niet kunnen doen bij de bestrijding van armoede en onrechtvaardigheid (de corporate responsibility discussie).

Norberg is filosoof en politicoloog en auteur van 'In defense of Global Capitalism', dat wereldwijd veel aandacht heeft gekregen. Met zijn activiteiten (onder meer programma's voor de BBC) neemt ook zijn internationale bekendheid toe. Eind vorig jaar was hij de gast van de Teldersstichting, waarbij hij betoogde dat economieën gediend zijn met vrije immigratie. Zijn website geeft een goed beeld van zijn denkbeelden en activiteiten (www.johannorberg.net)

Zijn lezing vindt plaats na de algemene ledenvergadering van ICC Nederland, waarbij drs. F.J.M.C. Tummers het voorzitterschap van ICC Nederland zal overdragen aan drs. C.W. van der der Waaij (voorzitter van de directie van Unilever Nederland).

ICC Nederland maakt deel uit van ICC The World Business Organization, opgericht in 1919 en gevestigd te Parijs. ICC is in 130 landen vertegenwoordigd. ICC is de 'beleids-en standaardmaker' van het internationale bedrijfsleven. Als 'Verenigde Naties van Ondernemingen' zet ICC zich in voor een goed klimaat voor wereldwijd zaken doen, voor eerlijke concurrentie en voor bescherming van intellectuele eigendommen. ICC is gezaghebbend bij overheden en internationale organisaties, zoals de Verenigde Naties en de wereldhandelsorganisatie WTO.
ICC is toonaangevend. ICC publicaties, zoals contracten, leveringsvoorwaarden (Incoterms 2000) en regels voor documentair krediet, worden dagelijks door duizenden ondernemers over de hele wereld gebruikt. Evenals de anti-crime services en arbitrage. ICC is een 100% private organisatie, van en voor leden. Leden zijn ondernemingen (groot en klein) en branche-organisaties.

Persvertegenwoordigers kunnen de lezing bijwonen door aanmelding via info@icc.nl. U krijgt dan bevestiging dat er plaats voor u is gereserveerd. Living Tomorrow is gelegen nabij het Arena Stadion, De entree 300, 1101 EE Amsterdam Zuidoost. Parkeren kan in de onmiddellijke nabijheid in P3, P4 en P5. Nadere details over de lokatie: www.livingtomorrow.nl


----------------
Meer informatie:
drs. J.W. Gunster, Algemeen secretaris ICC Nederland, 070-3836646.

14 apr 04 09:19