Haagse Hogeschool

15 april 2004

Infoavond op de TH Rijswijk

De Technische Hogeschool Rijswijk - uitgeroepen tot beste hogeschool van Nederland in de Keuzegids 2003-2004 - organiseert op dinsdag 20 april haar jaarlijkse info-avond voor havo-, vwo- en mbo-leerlingen die zich oriënteren op een vervolgopleiding.

Tijdens de infoavond krijgen leerlingen de kans zich zowel algemeen te laten voorlichten alsook informatie te krijgen over het beroepenveld waarin zij terecht komen. Afgestudeerde ingenieurs van de diverse opleidingen (Technische Bedrijfskunde, Bedrijfswiskunde, Technische Natuurkunde, Elektrotechniek, Technische Informatica en Werktuigbouwkunde) vertellen over hun ervaringen op de arbeidsmarkt.

Afgestudeerden van de TH Rijswijk doen het goed. 97% van de werkzoekende THR-afgestudeerden heeft binnen 3 maanden een baan, 71% zelfs al voor het afstuderen! Tijdens deze avond zijn docenten, studieadviseurs en studenten aanwezig om eventuele inhoudelijke vragen over de opleiding te beantwoorden. De Technische Hogeschool Rijswijk is gevestigd aan de Lange Kleiweg 80 te Rijswijk. De voorlichtingsavond start om 19.00 uur en duurt tot ca. 22.00 uur.

15 april 2004

Perspectief op de toekomst

Docenten, studenten en instellingen geven blik op studentenleven

Om aankomend studenten te helpen hun toekomst vorm te geven houdt de Haagse Hogeschool woensdag 21 april Open Dag van 18.00 tot 21.00 uur. Studenten en docenten van 39 voltijd- en duale hbo-opleidingen op het gebied van Economie, Gezondheidszorg, Gedrag & Maatschappij, Informatica, Internationaal, Onderwijs & Sport en Techniek geven informatie over de inhoud, verkorte routes, studiebelasting en beroepsmogelijkheden van de verschillende opleidingen. Daarnaast hebben alle opleidingen presentaties en kunnen bezoekers kennis maken met de studentenvoorzieningen van de Haagse Hogeschool, zoals sport en cultuur.

In de centrale hal vinden demonstraties plaats van breakdancers, muzikaal omlijst door een DJ van een studentenvereniging. Voor scholieren met vragen zijn in de centrale hal verschillende instellingen aanwezig zoals de IB-Groep (studiefinanciering), diverse studentenverenigingen, studentenhuisvesting (DuWo) het studentenuitzendbureau HSWS, het studentenpastoraat (HaaStu), Boekhandel Verwijs en het servicebureau op het gebied van cultuur, kunst en uitgaan in Den Haag voor alle Haagse studenten (ACKU). Vanuit de centrale hal kunnen geïnteresseerden ook mee met een rondleiding door het gebouw.

De Open Dag vindt plaats op de locatie van de Haagse Hogeschool aan het Johanna Westerdijkplein 75. De opleidingen Sport en Bewegen en de Haagse Opleiding tot Leraar Lichamelijke Opvoeding (HALO) presenteren zich, op dezelfde tijd, op hun eigen locatie aan de Laan van Poot 363. Het hogeschoolcomplex ligt aan het Johanna Westerdijkplein 75, direct naast NS-station Den Haag Hollands Spoor. Vanuit het station is het slechts enkele minuten lopen naar de hogeschool. De locatie Laan van Poot 363 kun je bereiken vanaf Den Haag Centraal Station met bus 4 (richting Kijkduin), uitstappen Sportlaan (halte Buizerdlaan). Vanaf Station Hollands Spoor met tram 11, overstappen halte Houtrustweg op bus 4 (richting Kijkduin), uitstappen Sportlaan (halte Buizerdlaan).