CAPABEL ONDERWIJSGROEP

De Prijs van Gender

Persbericht

Datum: 15 april 2004

DE PRIJS VAN GENDER

Op 20 april 2004 organiseert het EQUAL-project Vrouwen scheppen kansen in de ICT de conferentie De Prijs van Gender. Middagvoorzitter is Ina Brouwer, onder meer bekend als auteur van Het glazen plafond. Tijdens de conferentie staan de kosten en baten van gender diversiteit centraal. Door middel van inleidingen door diverse sprekers en een forumdiscussie wordt gewerkt aan meer inzicht in de prijs van gender. Daarbij is aandacht voor zowel visie op gender diversiteit als de praktische uitvoering van een op gender diversiteit gericht (HRM-)beleid; wat zijn de noodzakelijke investeringen en wat leveren deze een bedrijf concreet op?

Gevarieerd programma
Op het programma staan onder meer een introductie door Ina Brouwer over haar visie op gender diversiteit, presentaties van IBM en Microsoft, de lancering van de Gender Inclusive Scorecard en een act van Hester Macrander. Aan de hand van een aantal stellingen vindt een forumdiscussie plaats over kosten en opbrengsten van gender diversiteit. Gedurende de hele middag zal ruim de gelegenheid zijn tot het leveren van een bijdrage aan de de prijs van gender. Ook nu kan die bijdrage al worden geleverd, door een reactie achter te laten op het discussieforum van www.vrouwenindeict.nl.

Gender op de agenda
De conferentie De Prijs van Gender is één van de activiteiten binnen het project Vrouwen scheppen kansen in de ICT. Dit project richt zich op hoger opgeleide vrouwelijke ICT-professionals en de bedrijven waar zij werkzaam zijn. Naast de conferentie worden ook de website www.vrouwenindeict.nl, expertmeetings, nieuwsbrieven en publicaties ingezet om het onderwerp gender in de ICT-sector op de agenda te zetten.

Praktische instrumenten
Het project Vrouwen scheppen kansen in de ICT stimuleert ICT-bedrijven om de branche structureel aantrekkelijk te maken voor hoger opgeleide vrouwen, zodat meer vrouwen in de ICT-sector gaan werken en ook blijven werken. Momenteel werkt het project samen met Getronics, IBM en Microsoft. Met deze ICT-bedrijven ontwikkelt het project praktische instrumenten waarmee bedrijven kunnen nagaan of, en zo ja in hoeverre de bedrijfscultuur borg staat voor een evenwichtig personeelsbestand met gelijke kansen voor mannen en vrouwen.

EQUAL
Vrouwen scheppen kansen in de ICT wordt mede mogelijk gemaakt door een EQUAL-subsidie van het Europees Sociaal Fonds. EQUAL is een transnationaal programma van de Europese Unie. Vrouwen Scheppen Kansen in de ICT werkt samen met transnationale partners in Duitsland en Zweden.