Gemeente Amersfoort

Bijeenkomst voor binnenstadondernemers:
'Hoe houden we het kernwinkelgebied levendig en aantrekkelijk?'

datum: 16 april 2004

Op dinsdag 20 april a.s. organiseert de Gemeente Amersfoort een bijeenkomst voor binnenstadondernemers met het thema 'hoe houden we het kernwinkelgebied levendig en aantrekkelijk?' Wethouder Jonkman en wethouder Brink zullen op deze avond beiden aanwezig zijn en het gesprek met de ondernemers aangaan. Behalve de twee wethouders zullen vertegenwoordigers van de Kamer van Koophandel, OFA, VEBA en Ambion en de gemeentelijke afdelingen Handhaving en Economische Zaken aanwezig zijn.
Datum: 20 april
Plaats: Stadscafe De Observant, in de Leicesterzaal Tijd: 18.30 - 21.30 uur

Aanleiding
Op 20 maart jl. heeft een aantal ondernemers uit de binnenstad een brief aangeboden aan wethouder Jonkman en wethouder Brink. Deze brief was een reactie op de stickeractie van beide wethouders, als voorloper op daadwerkelijke handhavingsactiviteiten. De brief ging vergezeld van ruim 160 handtekeningen van binnenstadsondernemers.

In de brief geeft een aantal ondernemers aan het niet eens te zijn met de handhaving van de regels zoals die zijn opgesteld in Gevelhandboek en Beheerconvenant. Het gaat hen met name om het uitstallen van reclameborden in de openbare ruimte voor hun winkels: zij achten dat van zeer groot belang voor het welvaren van hun onderneming. Verder geven zij aan dat de ondernemers als belanghebbenden niet betrokken zijn bij het opstellen van de regels hiervoor.

Wethouders Brink en Jonkman zullen tijdens de bijeenkomst toelichten hoe de regels tot stand zijn gekomen en het gesprek met de ondernemers aangaan.