Ingezonden persbericht


Cultuur op de Campus

Katholieke Universiteit Nijmegen

PERSBERICHT

Geachte redactie,

Hierbij ontvangt u bericht over twee activiteiten die Cultuur op de Campus organiseert op de Katholieke Universiteit Nijmegen: een concert van de band Eleven (winnaar Grote Prijs van Nederland, pop/rock) en de tweede editie van het festival Sound of Science.

Het complete aprilprogramma van Cultuur op de Campus vindt u op www.cultuuropdecampus.nl.

Nadere informatie en beeldmateriaal kunt u opvragen bij Lydia van Aert (024-3615912, l.vanaert@dsz.kun.nl) en bij Tjeerd Aukes of Marja Moerkens (024-3612823, spc@student.kun.nl).

N.B. In attachment: een foto van Eleven en het logo van Sound of Science.

Dinsdag 20 april

Pop/rock: Eleven

In december won Eleven de Grote Prijs van Nederland, categorie pop/rock. De band, die al in de voorprogramma's stond van De Dijk, 16 Down, Racoon en Silkstone, is voortaan zelf de hoofdact: in januari speelde Eleven op Noorderslag, in augustus staat de band op Lowlands! De pers weet waar het succes vandaan komt: 'Zanger Antonie Fountain is het type van charismatische frontman waarvoor elke band met liefde zijn rechterarm zou afhakken. (...) Een vleugje van de Coldplay-grandeur valt Eleven waarlijk niet te ontzeggen.'

*CultuurCafé, Mercatorpad 1, 18.00-19.30u, entree gratis, www.whatiseleven.com

Donderdag 22 april

Festival: Sound of Science

Sound of Science is een festival in twee edities, dat plaatsvindt in de kantines van de Bètafaculteit (FNWI). Het programma is bepaald in samenwerking met de studenten. Op 22 april vindt het tweede deel plaats en zetten de verschillende studieverenigingen tussen 16.00u en 19.00u de kantinedeuren wijd open. Het festival is gratis en iedereen van binnen en buiten de universiteit is welkom. Pijlen wijzen de weg naar de locaties.

*Bètafaculteit (FNWI), Toernooiveld, 16.00-19.00u

Het programma van donderdag 22 april:

Marie Curie

Breedbeeld draait: Cosmic Voyage

(B. Silleck, VS, 1996, 35 min.)

De IMAX-film Cosmic Voyage, geeft een fascinerend beeld van het ontstaan en de aard van het universum. Ingenieuze shots zoomen uit van een minuscuul atoom tot de grenzen van het heelal.

*Kantine Natuur- en Sterrenkunde, hoofdgebouw FNWI, Toernooiveld

Thalia

Gameboy avantgarde pop: Lo-bat

Lo-bat maakt muziek met een LSDJ (Little Sound dj), een laptop en ... zijn game boy! Al zijn apparatuur past in één tas en dat wil hij graag zo houden. Lo-bat laat zijn funky sounds horen tijdens optredens in heel West-Europa.

*Kantine Informatica, hoofdgebouw FNWI, Toernooiveld, www.lo-bat.be

Desda

Cabaret: Jeroen Pater

Jeroen Pater flitst op het podium heen en weer tussen drie persoonlijkheden: de bad boy met een klein hartje, de melancholicus die mooie herinneringen ophaalt en de freak die het publiek te grazen neemt.

*Kantine Wiskunde, hoofdgebouw FNWI, Toernooiveld, www.comedyadventure.nl

Cultuur op de Campus
Lydia van Aert
Katholieke Universiteit Nijmegen
Comeniuslaan 6, k -1.70
T: 024 - 361 59 12
F: 024 - 361 55 47
E: l.vanaert@dsz.kun.nl
W: www.cultuuropdecampus.nl
De Katholieke Universiteit Nijmegen heet vanaf 1 september 2004 Radboud Universiteit Nijmegen.