VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

André van Duin na 10 jaar terug in het theater


André van Duin is na een afwezigheid van tien jaar weer in het theater te zien en viert hiermee zijn 40-jarig jubileum. Voor het eerst staat André van Duin samen met Joke Bruijs en Ron Brandsteder in het theater. Hiermee maakt Ron Brandsteder zijn theaterdebuut.

De voorstelling wordt een combinatie van bekende en nieuwe typetjes, sketches en liedjes. De muzikale begeleiding staat onder leiding van Jan Rietman die met zijn live orkest te zien is op het toneel. Enkele typetjes zullen via videobeelden tot leven worden gebracht en anderen zullen door Joke Bruijs en Ron Brandsteder worden ontvangen. De regie van deze voorstelling is in handen van Guus Verstraete, die eerder onder meer de theatervoorstellingen Musicals in Ahoy en Musicals in Concert regisseerde. André van Duin en Guus Verstraete werken al sinds 1974 nauw samen en hebben verscheidene televisieshows opgenomen.

André van Duin won in 1964 de talentenjacht Nieuwe Oogst, uitgezonden door de AVRO. Hierna kreeg hij gastrollen in televisieprogramma's zoals De Zaterdagavond-show met Willeke en Willy Alberti, de Rudi Carell Show en de Mounties. Daarna volgde al snel zijn eigen televisieprogramma's. In de Snip en Snap Revue in 1968 debuteerde André van Duin in het theater. Een jaar later had hij zijn eerste eigen revue: 'n Lach In De Ruimte, samen met Frans van Dusschoten en Ria Valk. Dit was het begin van een lange theatercarrière.

De André van Duin Jubileumshow is te zien in een beperkt aantal steden in Nederland waaronder Hoorn, Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Maastricht, Groningen en zal eindigen in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De speelperiode is van oktober 2004 tot april 2005. De feestelijke opening vindt plaats op 26 november in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Kaarten zijn vanaf 20 april verkrijgbaar bij TopTicketLine 0900- 300 5000 (45cpm) en bij de kassa's van de theaters. Kijk voor meer informatie op www.andrevanduin.nl.

Noot voor de redactie/