Lekstroom, 9.25 uur

Utrecht 20-04-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Winkeldiefstal

NIEUWEGEIN Maandagmiddag om 14.05 uur kreeg de politie een melding van winkeldiefstal aan de Veldwade. Winkelpersoneel had een 27-jarige man uit Maarssen aangehouden, die gereedschap uit de winkel had meegenomen zonder te betalen. Om 14.30 uur namen agenten de man mee naar het politiebureau alwaar hij direct zijn boete van 130 moest betalen.

Verkeerscontrole

HOUTEN Maandagmiddag en avond hield de politie van 15.15 tot 20.00 uur een verkeerscontrole op de Rondweg. In totaal werden 30 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, 5 automobilisten hadden de vereiste autopapieren niet bij zich een 29 bestuurders reden sneller dan de toegestane limiet.

Aanhouding heterdaad

NIEUWEGEIN Maandagavond omstreeks 23.30 uur kreeg de politie een melding dat op het Wenckebachplantsoen een autodiefstal gaande was. Ter plaatse bleek dat twee verdachten al weg waren gereden. Omdat een getuige het kenteken had doorgegeven, kon de gestolen auto op de Herenstraat worden achterhaald. Een 27-jarige verdachte uit Lelystad zat nog in de auto en kon direct worden aangehouden. Een tweede politieauto die ter plaatse kwam, zag in de berm de tweede 30-jarige verdachte uit Utrecht liggen. De mannen zijn ingesloten op het bureau en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Beroving

HOUTEN Toen een 69-jarige vrouw uit Houten maandagmiddag omstreeks 14.00 uur over de Loeriksweg reed, is zij beroofd van haar handtas. De handtas had de vrouw voorop in haar fietsmand gestopt en trok de aandacht van twee tegemoet rijdende jongens op een bromfiets. De jongens keerden, pakten de handtas uit de fietsmand en reden hard weg. De politie onderzoekt de zaak.