Binnensticht, 09.35 uur

Utrecht 20-04-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Brand door sigaret

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - In de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 april heeft kort brand gewoed in een woning.

Rond 00.35 uur kregen de hulpdiensten de melding van een brand in een woning aan de Prinses Margrietlaan. Ter plaatse bleek dat de 27-jarige bewoner op de bank was gaan liggen. Daarbij was hij in slaap gevallen terwijl hij aan het roken was. Vervolgens werd hij wakker van de rookontwikkeling. De bank bleek in de brand te zijn gevlogen. De bewoner vluchtte de woning uit en waarschuwde de buren. De brandweer kwam met diverse voertuigen ter plaatse en had de brand zeer snel onder controle. De brand had zich beperkt tot de directe omgeving van de bank, maar het gehele pand liep rook- en roetschade op.

De bewoner werd ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Weer zonder rijbewijs

ZEIST Op maandag 19 april werd een automobilist voor de zoveelste keer betrapt op het rijden zonder rijbewijs.

Rond 18.05 uur zag een politieman een automobilist in Zeist rijden. De automobilist viel op door zijn rijstijl en de politieman reed achter hem aan om hem te controleren. Hij gaf echter behoorlijk gas en de politieman raakte hem even kwijt, maar zag vervolgens zijn auto geparkeerd staan op de Nijenheim. De politieman keek in de omgeving naar de bestuurder uit en zag hem op de Griffesteijnselaan lopen. Hij hield de man, 23 jaar oud en afkomstig uit Zeist, staande. Hij verklaarde geen rijbewijs te hebben, maar niet te hebben gereden. Daarop werd hij aangehouden.

Een buurtbewoner verklaarde te hebben gezien dat de verdachte als een gek kwam aanrijden, zijn auto parkeerde en hard weg was gerend.

Uit onderzoek bleek dat de verdachte al meerdere malen was bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Zijn auto bleek niet te zijn verzekerd. Dit in combinatie met het rijden zonder rijbewijs was de reden dat zijn auto vervolgens in beslag werd genomen.

Op het politiebureau bleek dat de verdachte in april voor de rechter moet verschijnen voor het driemaal rijden zonder rijbewijs. Tevens was hij in maart in Utrecht ook al bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs en nu dus weer.

Bejaarde vrouw gewond

ZEIST Op maandag 19 april raakte een bejaarde vrouw gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 13.15 uur stak een 83-jarige vrouw uit Zeist met haar fiets de Panweg vanaf het Badmeester Schenkpad over, maar verleende daarbij geen voorrang aan een over de Panweg rijdende 29-jarige automobiliste uit De Bilt. Zij werd door de auto aangereden en kwam ten val. De 83-jarige vrouw is met een gebroken heup per ambulance naar het Lorentzziekenhuis gebracht.