Eemland noord, 10.00 uur

Utrecht 20-04-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Schutter horecagelegenheid aangehouden

SOEST De verdachte die op vrijdag 2 april in een horecagelegenheid aan de Steenhoffstraat heeft geschoten op de 33-jarige eigenaar uit de Meern is afgelopen zaterdag 17 april aangehouden door de politie.

Uit onderzoek bleek dat de 42-jarige verdachte uit Baarn zich ophield in de gemeente Cuijk. Daar kon de man in de avonduren zonder problemen worden aangehouden. Op het moment van de aanhouding was hij niet in het bezit van een vuurwapen. De verdachte heeft tijdens de eerste verhoren bekend te hebben geschoten. De reden voor het schieten was een zakelijk conflict met het slachtoffer.

De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld en zal worden overgedragen aan justitie.

Winkeldiefstal

BAARN Op maandag 19 april werd een vrouw aangehouden voor winkeldiefstal.

Rond 15.05 uur zag een personeelslid van een winkel aan de Eemnesserweg dat een klant meerdere boodschappen uit de stellingen pakte, een gedeelte daarvan in haar wagentje legde, maar ook een gedeelte in haar tas stopte. De vrouw rekende de boodschappen in het karretje wel af, maar die in haar tas niet. Daarop werd de vrouw, 59 jaar oud en afkomstig uit Baarn, door een personeelslid aangehouden en even later aan de politie overgedragen.

Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en zij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.