Rijn & Venen

Utrecht 20-04-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Verkeerscontrole

MIJDRECHT - Op maandagmiddag omstreeks 14.00 uur heeft de politie een aantal bekeuringen uitgeschreven op de Dr. J. van der Haarlaan in Mijdrecht. Hierbij zijn 8 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. het niet dragen van een gordel, het niet dragen van een helm en het niet kunnen tonen van een rijbewijs.

Automobilist rijdt achteruit op de snelweg

MAARSSEN In de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 00.45 uur heeft de politie een 41-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De agenten zagen de man achteruit de oprit naar de A2 inrijden, in de richting van Utrecht. Uit een ademanalyse kwam naar voren dat hij te veel gedronken had (485 ug/l). Hij heeft een rijverbod gekregen van vijf uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

Misbruik van de alarmlijn

MAARSSEN In de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 04.00 uur heeft de politie een 40-jarige man uit Tiel aangehouden, omdat hij ontelbare keren had gebeld naar het algemeen politienummer en het alarmnummer. De man bevond zich op dat moment in een woning aan de Straatweg in Maarssen.

De Tielenaar belde met de reden dat hij een nieuw paspoort nodig had. Na meerdere malen aangegeven te hebben dat hij aangehouden zou worden als hij zou blijven bellen, bleef hij doorgaan. De man is aangehouden en er is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

MAARSSEN - Op maandagmiddag tussen 13.30 uur en 14.00 uur heeft de politie een gordelcontrole gehouden op de Maarssenbroekseslag in Maarssen. Hierbij zijn 10 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder gordel.

De controle is later die middag verplaats naar het Bisonspoor in Maarssen. Daar werden tussen 15.00 uur en 16.00 uur 20 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.

MIJDRECHT Op maandagmiddag tussen 16.30 uur en 17.50 uur heeft de politie een gordelcontrole gehouden op Hofland in Mijdrecht. Hierbij zijn zeven

bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.

Amsterdammer aangehouden voor diefstal en veroorzaken aanrijding

VINKEVEEN - Een 35-jarige Amsterdammer is aangehouden op verdenking van het stelen van een auto afgelopen vrijdagavond 16 april vanaf de Herenweg in Vinkeveen. Met de gestolen auto reed hij op Demmerik een bromfietsster aan, reed daarna door en raakte uiteindelijk met de auto te water langs Demmerik. Daaruit wist hij zich ternauwernood te redden. Er volgde een zoekactie waarbij ook een heli werd ingezet. De Amsterdammer wist echter uit handen van de politie te blijven. In Wilnis bij een bushalte nam hij een fiets weg en vluchtte hiermee verder naar Amsterdam.

De bromfietsster is na de aanrijding onderzocht in het ziekenhuis en mocht hierna naar huis terugkeren. Zij liep door de aanrijding over haar hele lichaam blauwe en beurse plekken op.

De politie kwam, nadat de auto uit het water was getakeld, aan de hand van in de gestolen auto aangetroffen persoonlijke eigendommen, de man op het spoor. Toen hij ook van zijn ouders te horen kreeg dat hij werd gezocht, meldde hij zich vrijwillig op het politiebureau in Amsterdam waarop hij werd aangehouden. De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Volgens zijn verklaring had hij ook alcohol gedronken. De man is in verzekering gesteld en zit nog vast. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.