Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht 20-04-2004 - Nieuwsbericht district Rijn & Venen

Amsterdammer aangehouden voor diefstal en veroorzaken aanrijding

VINKEVEEN - Een 35-jarige Amsterdammer is aangehouden op verdenking van het stelen van een auto afgelopen vrijdagavond 16 april vanaf de Herenweg in Vinkeveen. Met de gestolen auto reed hij op Demmerik een bromfietsster aan, reed daarna door en raakte uiteindelijk met de auto te water langs Demmerik. Daaruit wist hij zich ternauwernood te redden. Er volgde een zoekactie waarbij ook een helicopter werd ingezet. De Amsterdammer wist echter uit handen van de politie te blijven. In Wilnis bij een bushalte nam hij een fiets weg en vluchtte hiermee verder naar Amsterdam.

De bromfietsster is na de aanrijding onderzocht in het ziekenhuis en mocht hierna naar huis terugkeren. Zij liep door de aanrijding over haar hele lichaam blauwe en beurse plekken op.

De politie kwam, nadat de auto uit het water was getakeld, aan de hand van in de gestolen auto aangetroffen persoonlijke eigendommen, de man op het spoor. Toen hij ook van zijn ouders te horen kreeg dat hij werd gezocht, meldde hij zich vrijwillig op het politiebureau in Amsterdam waarop hij werd aangehouden. De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Volgens zijn verklaring had hij ook alcohol gedronken. De man is in verzekering gesteld en zit nog vast. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.