Ingezonden persbericht


Nieuw 19-inch flatpanel LCD-beeldscherm van LaCie voor Mac en pc

Photon19vision: hoge resolutie, wide viewing angle en ergonomisch comfort

Roelofarendsveen, 20 april 2004 - LaCie, vooraanstaand leverancier van hoogwaardige randapparatuur op het gebied van storage, scanners en monitoren, introduceert een nieuw 19-inch flatpanel LCD-beeldscherm: de photon19vision. Dit hoogwaardige beeldscherm is ontwikkeld vanuit het perspectief van grafisch ontwerpers en professionele digitale content-ontwikkelaars. De photon19vision heeft een standaardresolutie van 1280x1024 bij 75 Hz en een zeer accurate kleurenweergave vanuit een brede kijkhoek. De helderheid van het scherm is 250 cd/m2 en het contrastratio is 400:1. De photon19vision kan gebruikt worden met zowel een compact, ergonomisch desktopvoetstuk als een zwenkarm zodat het beeldscherm in alle richtingen gedraaid kan worden. Het beeldscherm voldoet aan de VESA 100-standaard, wat betekent dat gebruikers het scherm eenvoudig los kunnen halen van voetstuk of zwenkarm.

De photon19vision weegt slechts 9,1 kilogram en meet 511x526x332 mm. Het 19-inch scherm is vooral geschikt voor professionals die vaak werken met grote layouts. Door de Wide Viewing Angle-technologie kunnen gebruikers vanuit vrijwel elke kijkhoek accurate kleuren zien zonder vertekening. Door de rotatiemogelijkheden voor Windows-systemen kan het beeldscherm zowel in de landscape- als portrait-stand gebruikt worden.

De photon19vision voldoet aan de VESA 100-standaard, waardoor de gebruiker het scherm van de voet kan loskoppelen en gebruiken binnen andere workstation-omgevingen. Door de compatibiliteit met VGA-, DVI- en ADC-connectoren kan het beeldscherm aan alle MAC- en pc-systemen gekoppeld worden. Bovendien is de stroomtoevoer in de monitor geïntegreerd. De viervoudige USB-hub aan de zijkant biedt eenvoudige verbindingen met diverse USB-apparaten. De LaCie photon19vision kan gebruikt worden met de LaCie blue eye vision voor hoogwaardige kleurcorrectie en software-calibratie. "De photon19vision biedt een aantal belangrijke verbeteringen: hogere resolutie, verbeterde helderheid en scherpte, en de draaimogelijkheden voor landscape en portrait", zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie. "Het nieuwe flatpanel-beeldscherm is bij uitstek bedoeld om desktop publishers, grafisch ontwerpers en professionele fotobewerkers comfortabeler te laten werken."

Bij de LaCie photon19vision wordt het volgende geleverd: een VGA-to-VGA-kabel, een DVI-to-DVI-kabel en pivot-software voor Windows voor de draaimogelijkheden van landscape en portrait. De zwenkarm is als optie verkrijgbaar. Het product is direct beschikbaar en de eindgebruikersprijs is 749 euro inclusief BTW.

Over LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, design by F.A. Porsche en Neil Poulton. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431).

Ingezonden persbericht