Dienstenbond CNV

CA0-overleg Rabobank vlot van start
20-04-2004

Tijdens het CAO-overleg Rabobank van 15 april jl. zijn de eerste stappen gezet voor een nieuwe Rabobank-CAO. Het nieuwe beoordelings- en beloningssysteem (performance management) dat per 1 januari 2005 ingevoerd zal worden staat in de steigers.

Er is op 15 april jl. voornamelijk gesproken over performance management, waarbij over het pakket aan voorstellen overeenstemming is bereikt. CAO-partijen zijn blij met deze eerste stap. Vanaf nu zal de Rabobank het communicatie- en implementatieproces inzake performance management worden voorbereid.
Afspraken zijn gemaakt over onder andere de conversie (hoe gaan medewerkers over van het huidige naar het nieuwe salarissysteem?). Belangrijk onderdeel van deze afspraken is, dat iedereen zijn vast inkomen bij de overgang naar het nieuwe systeem behoudt. De huidige standaardperiodieken worden vervangen door variabele doorgroeipercentages die gebaseerd zullen zijn op individuele afspraken op zowel resultaten als competenties. Ten aanzien van de nieuwe variabele beloning in plaats van het Medewerkerwaardeplan zijn nu ook concrete afspraken gemaakt. Voor alle functiegroepen zal een hoger percentage zal gebaseerd zijn op zowel individuele als collectieve resultaten.
Vanzelfsprekend kan er pas gesproken worden over een definitief CAO-resultaat als ook over de rest van het pakket aan gespreksonderwerpen overeenstemming bestaat.
Bovendien zult u als lid van de CNV Dienstenbond kunnen stemmen over het uiteindelijke resultaat.
Maar een belangrijke stap lijkt nu gezet.

Rabobank heeft haar ideeën over inzetbaarheid gepresenteerd. De CNV Dienstenbond en haar collega-vakorganisaties hebben daar nog niet op gereageerd. Het komt er op neer dat de Rabobank integrale afspraken wil maken over personeelsontwikkelingsbeleid, opvangen van gevolgen als medewerkers boventallig worden, zowel in het algemeen als in het geval van zg. grote bewegingen.

Op 23 april a.s. praten wij weer verder. Op de agenda staan nog de volgende onderwerpen:

* inzetbaarheid/sociaal statuut

* arbeidsongeschiktheid

* naleving CAO

* looptijd (NB de collega-vakorganisaties hebben in verband met de onzekerheid over de wettelijke maatregelen een looptijd tot 1 januari 2005 voorgesteld

* materiele zaken, zoals de eenmalige uitkering, tegemoetkoming ziektekosten etc

* vakbondszaken, zoals internationale collegialiteit, vakbondscontributie in het arbeidsvoorwaardenkeuzesysteem, werkgeversbijdrage en vakbondsfaciliteiten

* overige zaken

Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte.

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder mevrouw Ike Wiersinga (i.wiersinga@cnvdibo.nl).

Nog even dit. U bent lid van de CNV Dienstenbond. Uw collega misschien nog niet. Wellicht kunt u hem of haar van het nut van het lidmaatschap overtuigen. Wij rekenen op u!