Dienstenbond CNV

Onderhandelingen CAO Uitvaartverzorging beginnen weer 20-04-2004

Op korte termijn starten de gesprekken voor de CAO voor personeel werkzaam in de uitvaartverzorging. De huidige CAO loopt op 30 juni 2004 af. CNV Dienstenbond heeft voorstellen geformuleerd die we graag aan u willen voorleggen. U dient zich te realiseren dat er afspraken zijn gemaakt over het inkomen (Najaarsakkoord 2003) waardoor de strukturele loonsverhoging niet tot de voorstellen behoort. U kunt op onderstaande voorstellen reageren door bijgaand antwoordformulier te retourneren. Graag voor 29 april a.s.

De voorstellen zijn:

1. Looptijd: Van 1 juli 2004 tot 1 juli 2005.
2. Inkomen:

-Wij stellen voor alle werknemers per 1 juli 2004 een eenmalige uitkering te doen toekomen ter grootte van 350 euro bruto, e.e.a. gerelateerd aan de verarming van het ziekenfondspakket en de premieverhoging van particuliere ziektekostenverzekeringen.
-Vergoeding beschikbaarheid: Wij stellen voor de vergoeding voor beschikbaarheid te verhogen naar 1,25 per uur.
3. Wet Arbeid en Zorg:
CNV Dienstenbond hecht veel waarde aan de kwaliteit van leven. De huidige ontwikkelingen in de gezondheidszorg en de vele faciliteiten die worden afgeschaft of worden versoberd, vragen steeds meer van de (beroeps)bevolking. Steeds vaker moeten werknemers arbeid en zorg combineren. De in de CAO reeds opgenomen regelingen van de Wet Arbeid en Zorg behoeven op onderdelen aanpassingen. Voorstellen op dit gebied:

-Doorbetaling van het kortdurend zorgverlof voor 100%
-Invulling van verlof voor stervensbegeleiding en rouw. Een werknemer hoeft in deze situatie niet ziek te zijn, wordt ook door de Arbodienst vaak niet als ziek aangemerkt, maar is toch niet in staat om te werken.

-Verhoging van het kraamverlof voor de partner naar 5 dagen.
4. Feestdagen:
Wij stellen voor Bevrijdingsdag jaarlijks aan te merken als feestdag welke herinnert aan het voorrecht om in een vrij en democratisch land te leven. De redelijkheid hiervoor wordt onderstreept door een onlangs gehouden internationale vergelijking van vakantiedagen, waaruit blijkt dat Nederland in Europees opzicht weinig wettelijke vrije dagen kent.
5. CAO a la carte:
Wij stellen voor dat er binnen het raamwerk van de collectieve arbeidsvoorwaarden ruimte wordt gemaakt om een pakket arbeidsvoorwaarden naar keuze van de werknemer zelf vast te stellen. Bronnen tot het komen van individuele arbeidsvoorwaarden kunnen zijn:

-salaris

-vakantieuren en toeslag

-(eventuele) eindejaarsuitkering

6. Lidmaatschap vakorganisatie:
Wij stellen voor de mogelijkheid te creëren om vakbondscontributie te betalen uit het bruto salaris van de werknemer. Voor zowel werkgever als werknemer is dit fiscaal aantrekkelijk.
7. Werkgeversbijdrage:
De vakorganisaties willen kunnen beschikken over competente en goed geïnformeerde vertegenwoordigers in het overleg. De vakbeweging maakt ook afspraken voor ongeorganiseerde werknemers en dragen er zo aan bij de arbeidsrust te bewaren. Ook de werkgever heeft dus belang bij goed functionerende vakorganisaties. Wij stellen voor de werkgeversbijdrage vast te stellen op 19,- per werknemer op jaarbasis en dit bedrag te indexeren voor de volgende jaren.