Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Wethouder Aboutaleb op bezoek in Geuzenveld-Slotermeer

Op uitnodiging van het stadsdeelbestuur bezocht de nieuwe wethouder Ahmed Aboutaleb (PvdA) vrijdag 16 april 2004 stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer. Het werkbezoek stond in het teken van kennismaking. Met bestuursleden onderling, maar ook met de sociale voorzieningen in het stadsdeel. Aboutaleb verklaarde na afloop zeer onder de indruk te zijn van alle initiatieven en stelde de gastvrijheid erg op prijs.

Aboutaleb onder indruk van voortgang

Na ontvangst in het Tuinstadhuis trok Aboutaleb het stadsdeel in. In het programma ging de aandacht vooral uit naar de sociale pijler in de stedelijke vernieuwing. Samen met de leden van het Dagelijks Bestuur werd hij ontvangen bij het Jongeren Steunpunt op de Slotermeerlaan. Vanuit deze locatie ging het gezelschap naar het Sloterparkbad. Terwijl er in het 50 meter bad fel gestreden werd om het Nederlands Kampioenschap Zwemmen, nam Aboutaleb een kijkje bij het Jongeren Service Team (JST). Dit succesvolle stadsdeelproject heeft als doel jongeren te begeleiden naar werk of naar school. Daarna werd een rondrit gemaakt langs de nieuwbouwprojecten.

Bijzonder vervoer

Aboutaleb en de leden van het Dagelijks Bestuur werden voor de gelegenheid rondgereden in een tot tienercentrum verbouwde stadsbus. Deze bus zal binnenkort officieel in gebruik worden genomen. Het biedt tieners uit het stadsdeel tijdelijk een locatie, van waaruit zij aan allerlei activiteiten kunnen deelnemen. Op termijn zal er een tienercentrum op een vaste locatie in Slotermeer komen. De middag eindigde op de Slootermeerschool. Directeur Lia Kromhout-Van der Meer bracht Aboutaleb op de hoogte van de ontwikkelingen in het lokale onderwijs en jeugdzorgbeleid.

Inspirerend en gastvrij

De nieuwe wethouder toonde zich onder de indruk van hetgeen stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer de afgelopen jaren in gang heeft gezet en bereikt. Hij onderstreepte het belang en de noodzaak van samenwerking tussen stadsdeel en gemeente in de aanpak van bijvoorbeeld jeugdwerkloosheid en onderwijsachterstanden. Samen met het stadsdeel wil hij een vuist maken naar het Rijk om te voorkomen dat er verder gekort wordt op deze budgetten. Bovendien ziet hij het nut van overleg over de verdeling van gemeentelijke middelen, om ze daar in de stad in te zetten waar ze het hardst nodig zijn.

Aboutaleb (PvdA) nam onlangs de portefeuille van vertrekkend wethouder Rob Oudkerk over. Zijn aandachtsgebieden zijn: Werk en Inkomen, Educatie, Jeugd en Diversiteit en Grote Stedenbeleid.