AutoRai

20-4-2004

Volvo V50 beschilderd voor goede doel

Op de New York Motor Show toonde Volvo Cars onlangs een wel zeer kleurige versie van de nieuwe V50 sportswagon. De auto werd speciaal voor de gelegenheid van top tot teen beschilderd door kunstenaar Romero Britto, van wie momenteel overigens een expositie te zien is in Nederland.

Er past veel in de Volvo V50, maar belangrijker is hoeveel eruit valt te halen. En dat is veel, want de V50 combineert veiligheid, design, rijplezier en alle gemakken van een ruime auto. Voor Volvo een reden om aan deze opvallende auto een ludieke actie te koppelen. Een exemplaar van de V50 is namelijk beschilderd voor een goed doel.

De kunstenaar is de Braziliaan Romero Britto, wiens werk zich laat omschrijven als neo-popkubisme. Zijn schilderijen, cd-hoesjes, bikinis en nu dus ook een auto zijn te herkennen aan felle kleuren, alsmede strakke en gewaagde patronen. Voeg dit samen met de V50 en een sprankelende combinatie van eigenaardigheid en spontaniteit is het gevolg.

Volvo en Britto zijn deze samenwerking aangegaan om geld in te zamelen voor een goed doel. De Britto-V50 zal later dit jaar worden geveild en de opbrengsten zullen ten goede komen aan de Amerikaanse non-profitorganisatie Best Buddies, die zich inzet om het leven van verstandelijk gehandicapten te veraangenamen.