AutoRai

20-4-2004

Opel-coureur Jeroen Bleekemolen start DTM-seizoen goed op Hockenheim

Voor niet minder dan 118.000 bezoekers eindigde de Nederlandse Opel-fabriekscoureur Jeroen Bleekemolen als twaalfde tijdens de openingsrace van de DTM op het circuit van Hockenheim.

Met zijn Opel Astra V8 Coupé, ingezet door het Italiaanse OPC Euroteam, was Bleekemolen de best geklasseerde rijder met een 2003-auto. Dat was van tevoren ook mijn doel en daar ben ik in geslaagd, aldus de coureur uit Aerdenhout, die derhalve tevreden was met de start van zijn raceseizoen.

Bleekemolen wist van tevoren dat hij met zijn auto van vorig jaar niet echt een serieuze bedreiging zou vormen voor de concurrentie met actueel materiaal. Ik richt me er daarom vooral op om de beste rijder met een 2003-auto te worden, verklaarde Bleekemolen voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Het is op zich al mooi dat ik dit jaar bij Opel opnieuw de kans krijg om in de DTM te rijden, want na de Formule
1 is de DTM op dit moment de beste raceklasse die er is.

In de tijdtraining op Hockenheim had Bleekemolen pech: door een materiaalfout brak het linker voorwiel van zijn Opel Astra V8 Coupé af, waardoor hij abrupt werd gestopt in zijn jacht naar een snelle rondetijd. Zo moest hij genoegen nemen met de 20e en voorlaatste plaats in de startopstelling. Best geklasseerde Opel-rijder in de kwalificatie was Timo Scheider, die met de Opel Vectra GTS V8 de zevende tijd reed. Ook merkgenoten Manuel Reuter (achtste) en Marcel Fässler (negende) kwalificeerden zich in de top tien.

Tijdens de race over 37 ronden op het Grand Prix-circuit van Hockenheim reed Jeroen Bleekemolen een constante wedstrijd, waarin hij zich gestaag kon opwerken. Vanaf de achterkant van het veld maakte hij in vlot tempo plaatsen goed en passeerde al snel de meeste andere Jahreswagen, zoals de één jaar oude autos in de DTM vaak genoemd worden. De beide verplichte pitstops verliepen voor de Nederlandse Opel-coureur zonder problemen en in de tweede helft van de race reed hij keurig achter zijn merkgenoten met de nieuwe Vectras. Ik had zelfs voorbij Heinz-Harald Frentzen gekund, maar de strategie was dat ik achter hem zou blijven, en daar heb ik me aan gehouden, aldus Bleekemolen, die uiteindelijk als twaalfde over de streep kwam.

Best geklasseerde Opel-rijder in de eerste race van het seizoen was de Schot Peter Dumbreck in de Valvoline-Vectra GTS V8. Na een probleem in de kwalificatie als laatste gestart reed Dumbreck een perfecte inhaalrace, die hij uiteindelijk op de keurige zesde plaats afsloot. Ook Timo Scheider, rijdend in de kleuren van het Duitse damesblad Woman, scoorde een punt, hij werd achtste, voor de Fransman Laurent Aiello en de Duitsers Manuel Reuter en Heinz-Harald Frentzen op de plaatsen negen tot en met elf. Oud-Formule 1-rijder Frentzen stond tijdens zijn DTM-debuut bij Opel in het middelpunt van de belangstelling en zette talloze handtekeningen.

In de Formule 3-Euroserie behaalde de Fin Nico Rosberg twee overwinningen met zijn Dallara-Opel. De Nederlander Giedo van der Garde, die voor het Franse Opel Team Signature Plus uitkomt, debuteerde sterk met een vierde en een negende plaats.

De volgende DTM-race vindt op 2 mei plaats op het circuit van Estoril in Portugal.