Politie Drenthe

Dinsdagmorgen 20-04-04

Assen 20-04-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Man ingesloten na opgeven valse naam

RODEN - De politie heeft maandagavond omstreeks 23.50 uur een 33-jarige verdachte uit Leeuwarden aangehouden vanwege het opgeven van een valse naam. De verdachte reed zonder verlichting op zijn fiets vanaf de Zulthereschweg richting de Plataanweg. De man had gelogen over zijn identiteit omdat hij nog enkele maanden moest zitten wegens diefstal. De verdachte is ingesloten.

Bestuurder gewond door het niet dragen van gordel DE PUNT - Een 37-jarige bestuurder van een personenauto uit Groningen raakte maandagavond rond 19.00 uur gewond aan zijn hoofd. Op nog onverklaarbare wijze reed de man tegen een verkeersbord en een lantaarnpaal. Hij reed vanaf de oprit de Groningerstraat op. Doordat de bestuurder geen gordel droeg, botste hij met zijn hoofd tegen de voorruit met als gevolg een diepe snee in zijn jukbeen. Het voertuig is afgesleept. De verwondingen leken mee te vallen, maar het slachtoffer is wel naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen vervoerd.

Alcomobilisten aangehouden
ZORGVLIED - Een 25-jarige bestuurder van een personenauto uit Hemrik is maandagavond om 22.00 uur aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man reed in een bocht op de Appelschaseweg rechtdoor. Hierbij raakte hij een boom, waarna hij uit zijn voertuig werd geslingerd en op het wegdek terechtkwam. Zijn auto belandde in de sloot. De bestuurder kwam met de schrik en enkele schaafwonden vrij. Op het politiebureau blies de verdachte 270 ugl. BARGER COMPASCUUM - Tijdens een verkeerscontrole heeft de politie een 38-jarige vrouw uit Haren (DLD) laten blazen. De bestuurster van een personenauto werd aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies zij 305 ugl. Zij is met een snelrecht dagvaarding naar huis gestuurd.

Politie schrijft 8 prcessen-verbaal uit tijdens controle RODEN - De politie heeft maandagmiddag rond 15.30 uur een verkeerscontrole gehouden in Roden. Er werd gecontroleerd op autogordels en op het fout parkeren. In totaal kregen 8 mensen een proces-verbaal.

Bromfietser bekeurd wegens het rijden zonder helm KLAZIENAVEEN - De politie heeft maandagavond omstreeks 22.30 uur een 17-jarige bestuurder van een bromfiets bekeurd wegens het rijden zonder helm. De verdachte reed op de Poolcirkel in de richting van het centrum van Klazienaveen. Hij wilde echter niet stoppen, maar agenten wisten hem in de kraag te vatten.

Politie houdt fietsendieven aan
EMMEN - Agenten hebben maandagavond rond 21.00 uur op de Meerdwarsweg twee jongens aangehouden wegens fietsendiefstal. Een getuige had gezien dat de jongens, 15 en 16 jaar uit Emmen, een fiets hadden meegenomen. De 16-jarige jongen is na verhoor heengezonden. De 15-jarige is ingesloten voor verhoor. Hij wordt er van verdacht meerdere fietsendiefstallen te hebben gepleegd.

Trilplaat ter waarde van 6000,- gestolen
HOOGEVEEN - Vanaf het bedrijventerrein Buitenvaart is vermoedelijk met een aanhangwagen een trilplaat weggenomen. Het betreft een Wacker DPU 6055 ter waarde van 6000,-. De daders zijn mogelijk via het hek het terrein opgekomen. De eigenaar, een 47-jarige man uit Leek, deed aangifte.

Jongeren bekeurd wegens baldadigheid
Agenten hebben maandagavond omstreeks 18.45 uur jongeren bekeurd wegens baldadigheid. De politie kreeg de melding van een bewoner aan de Loperstraat dat jeugd rotzooi op hun balkon had gegooid. De jongeren bleken eerst spoorloos, maar even later werden zij door agenten aangetroffen in een schuurtje aan de Lange Spruitstraat. Ze vertelden poep in een krant te hebben gedaan en deze in brand te hebben gestoken.

13-Jarige bromfietser bekeurd
NIEUW DORDRECHT - Een 13-jarig meisje uit Nieuw Dordrecht is maandagavond om 22.15 uur aan de Houttuinen bekeurd wegens het rijden op een bromfiets zonder de leeftijd van 16 jaar te hebben bereikt.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0592-361268 of 06-52528533. Bert Peters zal de voorlichting dinsdag tussen 12.30 uur en 17.00 uur overnemen.

info@politie-drenthe.nl