Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 april 2004

Gewapende overval

Man overvalt kledingzaak, getuige gaat achter dader aan maar wordt ook met wapen bedreigd

Enschede

Maandagmiddag 10 april om ongeveer 17.40 uur wordt gemeld dat een kledingzaak aan de Lipperkerkstraat in Enschede was overvallen. Onmiddellijk wordt een onderzoek gestart naar de overvaller naar aanleiding van het opgegeven signalement. Tot nu toe heeft de zoektocht geen resultaat gehad. Ter plaatse blijkt dan dat de deurbel van de winkel was afgegaan en dat de 54 jr. Enschedese eigenaresse vanachter uit de winkel naar voren was gelopen. Direct was ze geconfronteerd met een overvaller die een pistool in de hand had en een zwarte bivakmuts over zijn hoofd droeg. Ook een 52 jr. medewerkster, ook uit Enschede, was met de persoon geconfronteerd, maar zij had kans gezien zich in een keukendeel af te zonderen. De overvaller had direct om geld gevraagd en de 54 jr. had hem een aantal bankbiljetten gegeven. Hij wilde meer en deed zelf een greep naar de kassa maar bemerkte dat deze was afgesloten en verliet de winkel. Buiten stapte hij op een fiets en reed weg richting de Oldenzaalsestraat. De 54 jr. eigenaresse van de winkel liep naar buiten en begon te gillen. Een getuige, een 34 jr. Enschedeër, is achter de overvaller aangefietst en kon hem op het van Heekplein laten stoppen. Maar ook de getuige werd met het pistool bedreigd en moest de overvaller laten gaan, die wegfietste via de Beltstraat en de Koningstraat. Het gaat om een man met een gebruind uiterlijk, die sprak met een Twents accent. Hij had een onverzorgd / pokdalig gezicht en droeg een zwarte baseball pet op zijn hoofd nadat hij de bivakmuts had afgezet. De getuige had waargenomen dat de overvaller in ieder geval twee, mogelijk meer, getatoeëerde traantjes onder zijn rechter oog heeft. Verder was de man gekleed in een blauwe spijkerjas. Een onderzoek wordt ingesteld. (bps: 04-048350)

Bromfiets in beslag genomen

Bromfietser rijdt over fietspad, heeft geen certificaat en bromfiets veel te hoog vermogen

Enschede

Maandagmiddag om ongeveer 15 uur werd een 16 jr. Enschedese jongen rijdend op een bromfiets aangetroffen op het fietspad langs de Geessinkweg in Enschede. Dit is binnen de bebouwde kom en de bromfietser moest dus op de rijbaan van de Geessinkweg rijden. Het bleek dat hij niet in het bezit was van een bromfietscertificaat en het vermoeden bestond dat de bromfiets een te hoog vermogen zou hebben. Hierop werd de bromfiets met bestuurder meegenomen naar het bureau waar het vermoeden werd bevestigd en een vermogen werd gemeten van meer dan 2 kW. Na overleg met justitie werd de bromfiets in beslag genomen. Proces verbaal tegen de 16 jr. wordt opgemaakt. (bps: 04-048195)

Dure vissen gestolen

Twee dure koi karpers uit vijver van eigenaar ontvreemd

Enschede

Maandag de 19e april werd door een 49 jr. eigenaar aangifte gedaan van diefstal van twee dure koi karpers. Deze zijn in de nacht van zaterdag de 17e op zondag de 18e april uit de vijver achter de woning van de eigenaar ontvreemd. Het gaat om twee karpers van ongeveer 70 cm lang en ongeveer 7 en halve kilo zwaar. De twee vissen vertegenwoordigen een waarde van ongeveer 4000 euro. Weggenomen werden een gele koi ki doits en een witte shiro bekko. (bps: 04-04048154)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --