Politie Gelderland-Midden

Herwen, twee mannen aangehouden voor bedreiging
Publicatiedatum: 20-04-2004

Twee mannen (44 en 39 jaar) beiden afkomstig uit Babberich zijn maandagavond aangehouden op verdenking van het bedreigen van een 33-jarige man uit Herwen. De drie mannen zijn bekenden van elkaar en een langlopend conflict zou ten grondslag liggen aan de bedreiging. De man uit Herwen liep hard op de Parallelweg in zijn woonplaats, toen een auto met daarin de twee andere mannen stopte. De man werd volgens eigen zeggen door hen met de dood bedreigd. De man zou door een passerende automobilist naar huis zijn gebracht en heeft vervolgens aangifte gedaan. De mannen zijn vervolgens in hun woning in Babberich aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Angerlo, gordels om daar kun je mee thuis komen!
Publicatiedatum: 20-04-2004

De politie heeft maandagochtend op diverse locaties in de gemeente Angerlo gordeldieren uitgereikt en 9 bekeuringen geschreven voor het niet dragen van een gordel. In de buurt van basisscholen in Angerlo, Doesburg en Giesbeek zijn in totaal 60 kinderen beloond met een gordeldier, omdat zij in de auto een gordel droegen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Nijkerk; Boerenmaandag rustig verlopen

Publicatiedatum: 20-04-2004

De politie in Nijkerk kijkt tevreden terug op het verloop van de 24e boerenmaandag. Met name de maatregel waarbij horecagelegenheden hun deuren vanaf 23.00 uur voor nieuwe klanten moesten sluiten, heeft goed gewerkt. Hierdoor ontstond als vanzelf een gefaseerde afbouw van de feestelijkheden.

Desalniettemin zijn er altijd lieden die - veelal onder invloed van alcoholhoudende drank - enig correctie van overheidswege behoeven. De politie heeft dan ook elf mensen moeten aanhouden. Naast de aanhouding voor de mishandeling die elders in dit bericht wordt genoemd, is er nog een verdachte aangehouden voor vernieling. Een ander voor baldadigheid, twee anderen voor het niet opgeven van hun naam, twee voor het niet opvolgen van een bevel of vordering en vier voor het belemmeren van het politieoptreden. Verdachten in leeftijd variërend van 22 tot 31 jaar, woonachtig in Nijkerk, Hoevelaken en Amersfoort. Anderen zijn overgebracht naar het bureau, doch konden direct na hun verhoor weer naar huis. Elf mensen hebben een bekeuring gekregen voor wildplassen.

Alcoholcontroles
In de avonduren werden alcoholcontroles gehouden door het verkeershandhavingsteam van de politieregio Gelderland-Midden. Op de Frieswijkstraat, de Callenbachstraat en de Vetkamp werden bijna 400 passanten gecontroleerd. Twee van hen kregen een rijverbod opgelegd voor drie uur. Drie van hen verkeerden zodanig onder invloed, dat tegen hen proces-verbaal wordt opgemaakt. Eén van hen, een 46-jarige man uit Putten heeft zijn auto direct in moeten leveren. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Gebeten
Een 18-jarige man uit Nijkerk is voorzover bekend door een politiehond in zijn been gebeten. Zijn kleding raakte daarbij beschadigd. Hoewel de man aanvankelijk in de menige verdween, kwam hij later in het politiebureau om verhaal te halen. Weliswaar - zo vond hij zelf ook wel - stond hij "te dicht" bij een aanhouding, maar hij wilde gewoon bekijken wat er gebeurde. De man is erg verontwaardigd over het feit dat hij gebeten is. Later op de avond zijn de aanwezige hondengeleiders nog wel eens ingezet om omstanders op afstand te houden.
Ook de aanwezige bereden agenten (te paard) hebben verschillende keren op moeten treden om ruziënde mensen te scheiden of enige afstand tussen wat morrende groepen te houden.

Mishandeling
Los van het karakter van de boerenmaandag heeft de politie twee aangiftes opgenomen van vrouwenmishandeling. In beide gevallen ging het om een (al of niet voormalige) relatie. Rond 17.15 uur slaat in een winkel op de Langestraat een 33-jarige verdachte uit Nijkerk zijn vriendin en een vrouw die in de winkel tussen beide wilde komen. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. Hij zou onder invloed van alcohol verkeren, aldus de aangeefster.
Later die avond, rond 18.30 uur, is een 19-jarige jongen uit Nijkerk aangehouden, omdat hij zonder aanleiding op het Plein een bekende van hem in de maag schopte. Althans, dat is haar lezing. De jongen is voor de nacht ingesloten en heeft inmiddels aangegeven meer met het meisje aan het ravotten geweest te zijn. Hij is bang dat dit onder invloed van de drank wat wilder is gebeurd dan de bedoeling geweest is. Hij is van harte bereid zijn excuses aan te bieden. De politie onderzoekt deze zaak nog, doch zal wel proces-verbaal op maken.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 - 688 221