Politie Groningen

Persberichten dinsdag 20 april 2004

Provincie Groningen 20-04-2004 -

Groningen: bromfietser gewond na ongeval
Een 16-jarige jongen uit Leek is maandagochtend bij een verkeersongeval op het Hoendiep gewond geraakt. Aan de jongen, die op een bromfiets reed, werd op de kruising Hoendiep met de Atoomweg geen voorrang verleend door een 41-jarige automobilist uit Dedemsvaart. De bromfietser kwam ten val en raakte gewond. Hij werd met diverse kneuzingen naar het ziekenhuis gebracht. De jongen mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten. De bromfiets is voor onderzoek naar het politiebureau gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: autodief door het lint
De politie heeft maandagnacht in de Muurstraat een 27-jarige man uit Veenhuizen aangehouden voor rijden onder invloed en autodiefstal. De Drent werd in zijn auto gecontroleerd en bleek alcohol te hebben gedronken. Tevens bleek dat de auto, waarin de man reed, was gestolen. Hierop werd hij ingerekend. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de automobilist 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. Hierop werd de verdachte naar Delfzijl overgebracht om daar te worden ingesloten. Tijdens de rit naar Delfzijl werd de verdachte plotseling zeer recalcitrant en wist hij het rechterportier aan de achterzijde door trappen en beuken te ontzetten. Ook bedreigde en beledigde hij de dienders die hem naar Delfzijl wilden brengen. De man bleef wild en werd daarom op het hoofdbureau ter ontnuchtering in een cel ingesloten. Tevens meldde zich dezelfde nacht een 31-jarige man uit Weert op het politiebureau. Hij kwam volgens eigen zeggen de auto van zijn tante ophalen. Helaas bleek door de tante aangifte van verduistering tegen de Limburger was gedaan. Hierop werd de 31-jarige aangehouden en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in. De gestolen auto is door de politie veiliggesteld.

Groningen: politie treft wapens aan in auto
De politie heeft maandagnacht in de Rodeweeshuisstraat twee mannen van 21 en 22 jaar en twee meisjes van 17 en 18 jaar, allen uit Groningen, aangehouden voor de Wet Wapens Munitie. Het viertal werd door de politie in een auto gecontroleerd, omdat de 21-jarige eigenaar van de auto kon worden aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging in december 2003. Bij onderzoek in de auto troffen de agenten een vlindermes, een honkbalknuppel en een gasalarmpistool aan. Alle vier verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. De twee meisjes werden na verhoor direct in vrijheid gesteld. Zij bleken niets van de wapens af te weten. Beide mannen werden na verhoor ingesloten. De politie heeft de wapens in beslag genomen. De verdachten zullen vandaag worden gehoord.

Groningen: man aangehouden
De politie heeft maandagnacht in de Herestraat een 30-jarige man uit Delft aangehouden voor het opgeven van een valse naam. De man werd in zijn auto gecontroleerd en bleek zijn rijbewijs niet te kunnen overhandigen. Hierop gaf de Delftenaar een valse naam op aan de agenten. Zij hadden dit door, waarna de verdachte werd aangehouden. Op het politiebureau bleek zijn ware identiteit. Ook werd geconstateerd dat hij reed zonder een geldig rijbewijs en dat de APK van zijn auto was verlopen. Voor alle drie overtredingen kreeg de Zuid-Hollander een bekeuring uitgereikt. Na verhoor mocht de man het politiebureau verlaten.

Groningen: jongetje (1) gewond na val uit raam
Een eenjarig jongetje uit Groningen is maandagmiddag in de Leisteenstraat bij een val gewond geraakt. Het jongetje kon via een openstaand raam in de woonkamer van een woning op het kozijn klimmen. Vervolgens viel hij vanaf de eerste verdieping naar beneden. Zijn oom probeerde hem nog te grijpen, maar was hij net te laat. Door de aanwezige bossages werd de val van het jongetje enigszins gebroken. Met onbekende verwondingen werd het jonge slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: snelheidscontrole
Op de Rijksweg, de Provincialeweg N360, heeft de politie maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 573 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 22 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 62 km/uur, waar een snelheidslimiet geldt van 50 km/uur.
berichten regio komen pas om 12.15 uur