ENECO ENERGIE KIEST METROLAN VAN PRIORITY TELECOM VOOR BEDRIJFSNETWERK

Amsterdam, 20 april 2004 - Priority Telecom N.V. (Euronext Amsterdam: PRIOR) maakt vandaag bekend dat ENECO Energie zijn bedrijfsnetwerk gaat vernieuwen en verbeteren op basis van de MetroLAN-dienst van Priority Telecom. Het bedrijfsnetwerk, dat 22 locaties omvat, bestaat op dit moment uit 'point-to-point' verbindingen van Priority Telecom. Daarbij is voor elke koppeling tussen twee vestigingen één verbinding nodig, waardoor het totale aantal verbindingen in een groot netwerk snel oploopt. De MetroLAN-verbindingen zijn gebaseerd op Ethernet en maken veel efficiëntere communicatie mogelijk, waarbij de verschillende vestigingen van ENECO Energie via het Priority Telecom-netwerk allemaal met elkaar in verbinding staan. Deze zomer zal het nieuwe MetroLAN-netwerk geïmplementeerd worden.

De efficiencyvoordelen die ENECO Energie dankzij de MetroLAN-verbindingen verwacht te realiseren, bestaan niet alleen uit substantiële besparingen op de maandelijkse kosten voor de verbindingen. Omdat MetroLAN gebaseerd is op het veelgebruikte Ethernetprotocol, is de hardware, nodig om koppelingen te realiseren, veel goedkoper in aanschaf en onderhoud dan de huidige apparatuur. Bovendien is het aansluiten van nieuwe locaties of het ontkoppelen van verbindingen veel sneller en gemakkelijker te realiseren dan in de oude situatie. Voor ENECO Energie, dat te maken heeft met regelmatige verhuizingen, acquisities en het in en uit gebruik nemen van locaties, was dat een belangrijke overweging bij de aanschaf van het nieuwe netwerk. Tot slot is MetroLAN klaar voor het gebruik van Voice over IP. Hoewel ENECO Energie op dit moment geen concrete plannen heeft voor de invoering daarvan, kunnen op termijn dankzij deze technologie extra besparingen worden gerealiseerd op het gebied van telefonie.

Jan Houtman, Contractmanager van de Afdeling ICT van ENECO Energie, zegt over de hernieuwde keuze voor Priority Telecom: "Behalve dat Priority Telecom een dienst biedt met de kostenstructuur en flexibiliteit die wij nodig hebben, bleek tijdens het verkoopproces ook dat ze een goed begrip hebben voor wat ENECO Energie wil. Omdat we bovendien uitstekende ervaringen hebben met de bedrijfszekerheid van de verbindingen die Priority Telecom levert, hebben we er absoluut vertrouwen in dat Priority Telecom ook deze opdracht aankan. Met ons MetroLAN lopen wij straks weer voorop in de toepassing van moderne communicatietechnologie, iets waar onze klanten zowel direct als indirect de vruchten van zullen plukken."

Wij zijn zeer verheugd over het vertrouwen dat ENECO Energie ons met deze opdracht opnieuw schenkt," zegt Peter Veenman, Chief Commercial Officer bij Priority Telecom. "Wij zijn er dan ook van overtuigd dat MetroLAN een belangrijke bijdrage kan leveren aan het verlagen van de totale kosten van ENECO Energie's infrastructuur en bovendien een platform vormt voor de ontwikkeling van nieuwe diensten. Voor een bedrijf als ENECO Energie dat opereert in een aan liberalisering onderhevige markt, kan een dergelijke versterking van de concurrentiepositie van groot belang zijn."

Over ENECO Energie

ENECO Energie is een landelijk opererend energiebedrijf dat 4 miljoen mensen van elektriciteit, gas en warmte voorziet. ENECO Energie levert aan grootzakelijke klanten in alle delen van Nederland. Ook Ecostroom, dat onder andere met windturbines wordt geproduceerd, kan ENECO Energie aan elk huishouden in Nederland aanbieden. Het aantal klanten voor Ecostroom nam de laatste tijd sterk toe. Momenteel gebruiken al 300.000 huishoudens Ecostroom.

Over Priority Telecom N.V.

Priority Telecom, gevestigd in Amsterdam, is een aanbieder van telecommunicatiediensten voor de zakelijke markt die zich voornamelijk concentreert op de belangrijkste stedelijke markten in Nederland, Oostenrijk en Noorwegen. PriorityTelecom levert high-speed internettoegang, private datanetwerken, op maat gemaakte netwerkdiensten en spraakdiensten aan meer dan 7.700 zakelijke klanten. Priority Telecom richt zich met name op middelgrote en grote zakelijke klanten en stedelijke en nationale telecommunicatieaanbieders en maakt hierbij optimaal gebruik van haar fijnmazige stedelijke glasvezelnetwerk en haar ervaren lokale verkoopteams. Priority Telecom is genoteerd aan Euronext Amsterdam met het symbool "PRIOR". Nieuws en informatie is te vinden op www.prioritytelecom.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Priority Telecom, Ronald Schapendonk, Manager Marketing & Communications, 020-77 82 554, rschapendonk@prioritytelecom.com

---- --