Politie Amsterdam-Amstelland

Volendam en politie werken samen... 20-4-2004. Een groep jongeren uit Nieuwendam-Noord in Amsterdam krijgt vandaag de kans kennis te maken met een aantal ?idolen? van FC Volendam. Vanmiddag vindt namelijk een sportieve krachtmeting plaats met als doel de veiligheid en de leefbaarheid in de buurt een positieve impuls te geven.

Nieuwendam-Noord kent de nodige problemen op het gebied van jeugdoverlast en kleine criminaliteit. Om de jeugd hier wat meer perspectief te bieden voor de toekomst hebben FC Volendam, de afdeling sportbuurtwerk van het stadsdeel Amsterdam-Noord en de buurtregisseur van de wijk Nieuwendam-Noord de handen ineengeslagen. Een groep jongeren uit dit stadsdeel die ver blijft van het veroorzaken van overlast, negatief gedrag of vernielzucht, is uitgenodigd voor een sportieve ontmoeting met een aantal topvoetballers uit de eredivisie. Door aan te tonen dat ?normaal? gedrag iets oplevert, hopen de initiatiefnemers een positieve impuls te geven aan de veiligheid en de leefbaarheid in de wijk. Wellicht dat op deze wijze ook de negatieve spiraal doorbroken wordt waarin veel andere jongeren in de buurt terecht lijken te komen.

De sportieve krachtmeting vindt vanavond plaats vanaf 17.00 uur in de zaal van het politietrainingscentrum Over-Amstel. Dit complex ligt langs de A2 tussen de Rai en de Arena.