Waterschap Brabantse Delta


Waterschap Brabantse Delta
Postbus 5520, 4801 DZ Breda
T: 076 564 10 00
F: 076 564 10 11
E: info@brabantsedelta.nl

Waterschap pakt Rissebeek aan

Deze week is waterschap Brabantse Delta gestart met het verwijderen van zand en slib (baggerspecie) aan de beek De Risse, in de volksmond de Rissebeek. De baggerboot begint in de Kalmoesberg en vaart richting het noorden naar de Omleiding Tolberg ter hoogte van de Hoveniersberg. De baggerspecie wordt opgeslagen in het tijdelijke depot aan de Kruisstraat. Nadat de natte specie door het zonlicht is ingedroogd, wordt het gebruikt als bouwstof. De baggerwerkzaamheden duren tot eind april 2004.

Begin dit jaar is waterschap Brabantse Delta gestart met het onderhoud in drie beken gelegen in het stedelijk gebied van Roosendaal. De werkzaamheden aan de Molenbeek en de Omleiding Tolberg zijn inmiddels afgerond. De vrijgekomen baggerspecie is door middel van een persleiding (slang waar de specie doorheen wordt gepompt) naar de tijdelijke depots aan de Kruisstraat en De Stok (Wouwbaan) gebracht. Nadat de slibdeeltjes zijn bezonken, gaat het heldere water uit de depots terug naar de beken. Het heldere water uit het depot aan de Kruisstraat gaat terug naar de Molenbeek. Het water in het depot De Stok komt uit in de Engebeek.

In de periode tijdens en kort na de baggerwerkzaamheden (afhankelijk van het weer) is de specie nog erg nat en drassig. Het betreden van de depots is dan ook erg gevaarlijk en ten strengste verboden.

Vragen?
Waterschap Brabantse Delta ziet erop toe dat de werkzaamheden u in ieder geval zo weinig mogelijk overlast gaan bezorgen. Wanneer u toch enig overlast ondervindt, vragen wij hiervoor uw begrip. Wilt u meer informatie over de baggerwerkzaamheden Roosendaal, dan kunt u contact opnemen met de heer P. Koppejan van waterschap Brabantse Delta, regiokantoor west T 076 564 19 82.