Politie Amsterdam-Amstelland

Agente gewond bij arrestatie
20-4-2004. Maandagmiddag rond twee uur liep een 40-jarige agente gehoorschade op toen zij tegen haar oor werd geslagen door een 53-jarige man.

De agente surveilleerde met een collega op de Nieuwendijk toen zij bij een prullenbak de man een portemonnee zag doorzoeken. Toen zij daar vragen over stelde, ging de man volledig uit zijn dak. Hij schreeuwde tegen de agenten, wilde weglopen en sloeg onverwachts de agente hard tegen haar oor. Met hulp van omstanders kon de man in de boeien worden geslagen en naar een politiebureau worden overgebracht. Hij is daar psychiatrisch onderzocht. De agente bleek een gat in haar trommelvlies te hebben.

---

Drugsdeal: 5 arrestaties, 2 wapens

20-4-2004. Maandagavond waren rechercheurs getuige van een drugsdeal in de Tellegenbuurt. Er werden vijf mannen tussen de 17 en 24 jaar gearresteerd. Nader onderzoek leverde uiteindelijk circa een ons (vermoedelijke) cocaïne op. Tijdens huiszoekingen werden een gasvuurwapen en een schietbalpen aangetroffen en in beslag genomen.
---

Hennepplantage ontmanteld: 1 arrestatie

20-4-2004. Maandagmiddag rond vier uur werd in een woning in de Blankenstraat een hennepkwekerij aangetroffen met ongeveer 140 wietplanten. De planten en apparatuur werden in beslag genomen. Onderzoek van het NUON wees uit illegaal stroom werd afgetapt. De 25-jarige bewoner van het pand is gearresteerd. Buurtwerk, Volendam en politie werken samen

20-4-2004. Een groep jongeren uit Nieuwendam-Noord in Amsterdam krijgt vandaag de kans kennis te maken met een aantal ?idolen? van FC Volendam. Vanmiddag vindt namelijk een sportieve krachtmeting plaats met als doel de veiligheid en de leefbaarheid in de buurt een positieve impuls te geven.