Ingezonden persbericht


Persbericht

ECI en NBC verhonderdvoudigen hun assortiment

Straks alle boeken bij boekenclubs

Vianen, 20 april 2004 - De boekenclub ECI en de NBC (Nederlandse BoekenClub) gaan hun leden vanaf juni alle leverbare Nederlandstalige boeken aanbieden en breiden zo hun assortiment uit met ruim 45.000 titels. Het aanbod van de twee clubs overtreft daarmee dat van de algemene boekhandel.

Vrijwel elk boek dat in de Nederlandse taal verkrijgbaar is zal via ECI en NBC te bestellen zijn. Voor de 1,3 miljoen leden heeft de uitbreiding alleen maar voordelen: over enkele weken hebben zij niet alleen meer de keuze uit de zorgvuldig samengestelde selectie van ruim 500 nieuwe en soms exclusieve titels per kwartaal, maar kunnen zij ook voor hun overige boekwensen bij de clubs terecht.

Elk kwartaal wordt door de redactie een voor de leden aantrekkelijke selectie gemaakt, die met gemiddeld 20% korting aangeschaft kan worden. Uit onderzoek is echter gebleken dat veel leden daarnaast ook wensen hebben die buiten die selectie vallen en waarvoor dus alsnog de gang naar de 'traditionele' boekhandel gemaakt moet worden. Reden voor ECI en NBC het assortiment drastisch uit te breiden en zo het lidmaatschap nóg aantrekkelijker te maken. Commercieel directeur Rick van Boekel: "We willen aan alle wensen van onze leden kunnen voldoen, of het nu gaat om een zeer actuele titel als de laatste Nicci French of juist om een ouder boek als de eerste John Grisham."

Van Boekel denkt dat de uitbreiding van het assortiment van de boekenclubs een behoorlijke aardverschuiving teweeg zal brengen in de markt. "De markt is in beweging, er verandert al van alles maar de prijs staat vast. Door die vaste boekenprijs zijn boeken nog overal even duur. Alleen boekenclubs mogen onder die vaste prijs gaan zitten, maar we beperkten ons tot een geselecteerd assortiment. Dat is per 1 juni verleden tijd en het lidmaatschap wordt dus extra aantrekkelijk. Honderden boeken zijn bij ECI en NBC ver onder de prijs aan te schaffen, alle tienduizenden andere titels zijn voor de gangbare winkelprijs verkrijgbaar." Leden kopen de boeken op de manier die hen op dat moment het beste uitkomt: per post, telefoon, via internet of in een van de 30 ClubCenters.

De uitbreiding van het assortiment van ECI en NBC maakt onderdeel uit van de nieuwe koers die de boekenclubs sinds kort varen. Verbreding van het aanbod speelt daarin een belangrijke rol. Zo zijn de clubs met Holiday Direct actief in de reisbranche en krijgen leden een gratis annuleringsverzekering wanneer zij via internet een reis boeken. In november werd de gratis ECI Visa Club Card geïntroduceerd, waardoor een gezin gemiddeld ¤50 per jaar bespaart. ECI participeert tevens in het boekenprogramma Kaft, dat elke zondag om 18.55 uur op RTL4 te zien is.

Over ECI
ECI BV is in Nederland en Vlaanderen één van de grootste aanbieders van boeken, muziek en dvd's aan consumenten. Het bedrijf is voor 90% eigendom van het internationale mediaconcern Bertelsmann en bestaat onder meer uit de boekenclubs ECI en NBC. Ook film- en muziekclub CDVD Entertainment Club, uitgeverij The House of Books en boekhandel Zwaan & Ter Burg maken onderdeel uit van ECI BV. De clubs van ECI BV bieden haar leden het gemak van kiezen uit een uitgelezen aanbod en van het kopen waar en wanneer men maar wil. Goed op de doelgroep afgestemde aanbiedingen en aantrekkelijke clubprijzen maken het lidmaatschap voor de 1,3 miljoen leden nog aantrekkelijker. In de Nederlandse boekenmarkt is ECI BV het sterkst vertegenwoordigd met een marktaandeel van ongeveer 15%.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van ECI. Dit persbericht is ook op internet te lezen, of als Word-document te downloaden.

Contact
Hanneke Lutz
pr-manager
telefoon: 0347-379389
e-mail: pr@eci.nl Adres
ECI BV
Laanakkerweg 14/16
4131 PB Vianen
telefoon: 0347-379911