Gemeente Apeldoorn

Kruispunt Mheenlaan/Kruizemuntstraat/Pinksterbloem niet afgesloten

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het kruispunt Mheenlaan/Kruizemuntstraat/Pinksterbloem niet af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Deze maatregel heeft de gemeente op 9 december 2003 aan de bewoners voorgesteld om het verkeersoverlast te beperken in het woongebied Sluisoord/De Mheen.

Het college neemt dit besluit op basis van de reacties van bewoners op de voorstellen voor snelheidsremmende maatregelen die de gemeente op 9 februari 2003 tijdens een informatiebijeenkomst aan ze heeft voorgelegd. Een ruime meerderheid van de bewoners (82 % van de binnengekomen reacties) heeft aangegeven de voorkeur te hebben voor snelheidsremmende maatregelen, zonder een fysieke afsluiting voor gemotoriseerd verkeer.

De wijkraad Zevenhuizen Zuidbroek heeft dezelfde mening. Daarnaast geeft zij aan dat een spoedige uitbreiding van de capaciteit van de Laan van Zevenhuizen wenselijk is om de verkeersoverlast zoveel mogelijk te beperken. Aan deze suggestie, die ook door veel bewoners en belanghebbenden werd geuit wordt door de gemeente tegemoet gekomen. Na verwachting wordt dit jaar gestart met de uitbreiding van de capaciteit op de Laan van Zevenhuizen.

Voor het laatst bijgewerkt op: 20-apr-2004 01:36