Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 20 april 2004

Optibase introduceert IMX en MXF Technology voor zijn encoding producten

Op de NAB in Las Vegas zal Optibase de implementatie introduceren van het MXF formaat (Material eXchange Format) voor de MPEG MovieMaker 200S Publisher. Dit is het MPEG-2 encoding platvorm van Optibase. Tevens wordt door Optibase en LSI Logic Corporation de implementatie aangekondigd van Sony® MPEG IMX technologie op ditzelfde encoding platvorm.

Met deze technologie zijn de MPEG MovieMaker 200S Publisher encoding systemen, samen met de MPEG Composer 200 software, een belangrijke aanvulling voor "Ingest" systemen zoals die worden gebruikt door TV producenten voor het binnenhalen en encoderen van video bestanden in hoge kwaliteit.

MXF is een bestandsomhulsel (file wrapper) voor video, audio en metadata en is als zodanig een uitwisselingsformaat, een standaard voor het uitwisselen van bestanden over netwerken tussen servers, tape streamers en digitale archieven. MXF is ideaal voor video professional's en omroep organisaties die gedurende langere tijd de door fabrikanten eigen gehanteerde bestandsformaten gebruikten. MXF is een open standaard voor het opslaan van gegevens gedurende het gehele productie proces inclusief de gehele "workflow" van Post productie. Het is een file formaat wat geschikt is voor ieder soort compressie, operating systeem of video formaat.

De invoering van Sony MPEG IMX technologie door Optibase's encoding platform is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Optibase en LSI Logic Corporation.

Optibase heeft gebruik gemaakt van LSI Logic's superieure kwaliteit van de DVxpert® codec voor de integratie van Sony MPEG IMX technologie. Een technologie die een uitbreiding is op het producten pakket wat Optibase kan aanbieden voor de producenten in de TV wereld."

"De levering van dit soort producten in de markt verstevigt de relatie met leiders in de industrie zoals Optibase, maar is ook een bevestiging van onze "commitment" om geavanceerde producten te leveren in de markt van digitale video codec's," aldus Bob Saffari, senior director of marketing voor Advanced Video Products, LSI Logic Broadband Entertainment Division."

De MPEG MovieMaker 200S Publisher met MPEG Composer 200 van Optibase zijn beschikbaar via de Nederlandse distributeur Inside Technology BV in Amersfoort en zullen ook worden geïntroduceerd op de nationale AV manifestatie welke gehouden wordt op 12 en 13 mei op het Mediapark te Hilversum.

Voor datasheets, foto's of andere informatie kunt u contact op nemen met:

Inside Technology BV

Fortranweg7
3821 BK Amersfoort
tel: 033-4558524
fax : 033-4558310
Internet: www.inside.nl
E-mail; info@inside.nl

---- --