Gemeente Heerlen

Gabriëlle Haanen benoemd tot gemeentesecretaris/algemeen directeur

Het College van B&W heeft mw. drs. G.G.H.M. Haanen M.B.A. benoemd tot de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Heerlen. Gabriëlle Haanen treedt op 1 augustus 2004 in dienst.

Met haar nieuwe baan verruilt Haanen de hoofdstad van de provincie Limburg voor de groenste stad van Nederland. Zij is sinds 1 mei 2001 adjunct-gemeentesecretaris en hoofd van de concernstaf van de gemeente Maastricht. Daarvoor werkte zij een kleine tien jaar in verschillende directiefuncties bij de Hogeschool van Utrecht, onder meer als algemeen directeur van de faculteit economie & management en directeur financiën en huisvesting.

Bij de sollicitatieprocedure van de gemeente Heerlen werd de selectiecommissie gevormd door burgemeester Toine Gresel, wethouder Frans Hol en hoofd P&O a.i. Willem Vermeer. Een tweetal adviescommissies stond hen bij. Daarin hadden onder meer afgevaardigden van de Centrale Ondernemingsraad en het Georganiseerd Overleg zitting. Burgemeester Gresel is blij dat alle commissies positief en zelfs enthousiast hebben gereageerd op de benoeming van Haanen. "Ze heeft haar sporen verdiend bij de hogeschool en als adjunct-gemeentesecretaris van Maastricht. Haanen is een leiderstype en weet goed wat ze wil. Ook heeft ze gevoel voor menselijke verhoudingen en laat ze anderen in hun waarde", aldus burgemeester Gresel.

Gemeente Heerlen, 20 april 2004
Afdeling Communicatie

Karen Glerum, tel. (045)5604070

persvoorlichting@heerlen.nl

---- --